Gigi Becali și tunul de 10 milioane de euro! Omul de afaceri și-a extins aria afacerilor în străinătate

Giosanu Catinca / 27.05.2021, 19:37
Gigi Becali și tunul de 10 milioane de euro! Omul de afaceri și-a extins aria afacerilor în străinătate

Gigi Becali continuă să ne uimească. Latifundiarul din Pipera a dat o nouă lovitură financiară. Și asta, pentru că și-a extins afacerile în străinătate! Cum a reușit patronul FCSB-ului să obțină 10 milioane de euro fără să depună prea mult efort?

Gigi Becali și tunul de 10 milioane de euro

Gigi Becali încasează în fiecare an o sumă colosală doar pentru că păzește o fabrică din Ucraina. Interesant este faptul că aceasta nu mai funcţionează de mai bine de 22 de ani. Sumele încasate de Arcom, firmă unde Gigi Becali este acţionat majoritar, nu sunt deloc de trecut cu vederea. Deși este greu de crezut, finanțatorul celor de la FCSB primește între 1 şi 3 miloane de lei pe an pentru serviciul oferit.

Evident că de acest lucru nu se ocupă chiar omul Gigi Becali. Arcom SA, companie la care Gigi Becali deține peste 70% din acţiuni, are un contract cu statul, prin care trebuie să asigure paza fostului combinat de la Krivoi Rog, din Ucraina. Documentul cu pricina a fost încheiat în anul 1999.

Combinatul Krivoi Rog. Sursa foto: Facebook Claudiu Năsui
Combinatul Krivoi Rog / Sursa foto: Facebook @Claudiu Năsui

Omul de afaceri și-a extins aria afacerilor în străinătate

Fabrica ce nu mai funcţionează de mai bine de 22 de ani este păzită de mai multe firme, nu doar de cea a lui Gigi Becali. Alte două firme oferă servicii de pază pentru aceasta. Compania lui Gigi Becali nu asigură paza de azi de ieri! Ci de 22 de ani, tot atât cât a trecut de când nu mai fruncționează. Acest lucru se întâmplă în baza unui contract pe care îl are cu statul român, pe care l-a primit printr-o Hotărâre de Guvern din 1999. Pentru acest obiectiv, în conturile Arcom SA intră anual sume de până la 3 milioane de lei. O întreagă avere am putea spune! Unii muncesc o viață și nu reușesc să strângă atâția bani.

Ultimele date arată că din 1999  și până în prezent, cele 3 firme care asigură paza (Arcom SA, Arcif SA şi Uzinexport SA) au primit în total 70 de milioane de lei pentru paza fabricii. Jurnaliștii de la newsweek.ro susțin că cei mai mulţi bani au fost virați în conturile firmei lui Gigi Becali. În jur de 10 milioane de euro a câștigat patronul celor de la FCSB de pe urma contractului semnat în anul 1999. Mai precis, 47 de milioane de lei.

După ce a aflat câți bani a câștigat Gigi Becali pentru că și-a extins afacerile în străinătate, ministrul economiei, Claudiu Năsui, a declarat că îşi propune ca statul român să vândă activele şi creanţele deţinute la combinatul Krivoi Rog.