Gigi Becali, șocat de marile dezvăluiri. Cine ar fi dat ordin să treacă prin cel mai cumplit coșmar din viața sa

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.10.2021, 09:36
Gigi Becali, șocat de marile dezvăluiri. Cine ar fi dat ordin să treacă prin cel mai cumplit coșmar din viața sa

Gigi Becali a trăit cea mai dificilă perioadă din viața sa între mai 2013 și aprilie 2015, perioadă în care a fost închis în urma unei condamnări primite în „Dosarul Valiza”.

Finanțatorul FCSB-ului a fost acuzat la acel moment că le-a oferit în 2008 jucătorilor Universității Cluj sume de bani pentru a-i încurca pe rivalii de la CFR Cluj, cu care echipa roș-albastră se afla în lupta la titlu.

Arestarea lui Gigi Becali ar fi fost făcută cu girul președintelui României de la acea vreme

Acum, la mai bine de 6 ani de la eliberarea lui Gigi Becali din închisoare, ies la iveală noi detalii despre acel dosar. Acestea au fost dezvăluite de Serghei Mizil, un om recunoscut pentru conexiunile pe care le are în interiorul lumii politice din România.

El a dezvăluit că are informații conform cărora în arestarea lui Gigi Becali ar fi fost implicat și nimeni altul decât președintele României de la acea vreme, Traian Băsescu. Mizil a povestit cum unul din avocații lui Băsescu, care era implicat și în acel dosar, i-a spus că Becali va fi arestat, dar și din ce motiv.

Unul dintre avocați era și avocatul lui Băsescu. Eram la o petrecere cu el și l-a chemat. I-am zis: «Băi, îi ia pe-ai mei? Nu dăm nume. Nu, îl ia pe Gigi că era în aeroport». Și apoi mi-a spus: «Nu candida, era și-acuma binemersi!». Și nu putea să-l bage numai pe-ăla!”, a spus Serghei Mizil în cadrul unui podcast realizat de DJ-ul Gojira pe YouTube.

„Dosarul Transferurilor” ar fi avut ca scop eliminarea lui Gică Popescu din cursa pentru FRF

De asemenea, Mizil a explicat și cum Traian Băsescu s-a aflat și în spatele condamnărilor din „Dosarul Transferurilor”. Scopul fostului președinte al României ar fi fost să îl scoată din cursa pentru FRF pe Gică Popescu.

Iar Răzvan Burleanu, omul său după spusele lui Mizil, să nu aibă rival. Doar că în acest „demers” au mai avut existat și câteva „victime colaterale”.

Aia a fost o vrăjeală făcută de domnul Băsescu. Cu «Dosarul Transferurilor». Ca să-l aducă pe Burleanu! De ce a avut Giovanni chestia aia? Gândește-te că Giovanni a mai cochetat în foarte multe țări cu pârnăile! Era obișnuit.

Cum să îl compari pe Giovanni, care a avut o viață zbuciumată, cu Gică Popescu, care a fost un sportiv de talie mondială, un chitit pe sport, fără vicii. Nu poți să faci sport la nivelul ăla dacă ești un bagabont!

Și toată treaba a făcut-o și ce a fost dureros pentru ei șocul, mai ales pentru Meme-ul săracul. El s-a dus în Franța, a băut, a făcut. După aia a candidat ăsta (n.r. Gică Popescu). A zis nentu Traian că hâț! Și le-a făcut a doua zi și le-a dat la toți cu executare!”, a mai spus Serghei Mizil.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe