Giovanni Becali, atac furtunos după ce transferul lui Cicâldău la Galatasaray a fost criticat: „Ai dat tu banii, mă? Cine ești tu?!”

Marian Cărăvan 01.08.2021, 15:26
Giovanni Becali, atac furtunos după ce transferul lui Cicâldău la Galatasaray a fost criticat: „Ai dat tu banii, mă? Cine ești tu?!”

Giovanni Becali nu a stat prea mult pe gânduri și a lansat un atac furtunos după ce transferul lui Cicâldău la Galatasaray a fost criticat. L-a făcut praf pe contestatar, răspunzând afirmațiilor critice lansate în presa turcă.

Giovanni Becali, atac furtunos după ce transferul lui Cicâldău la Galatasaray a fost criticat

Transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasaray a fost intens dezbătut în această perioadă. Dacă unii s-au bucurat, au fost și păreri critice. Una dintre acestea i-a aparținut lui Yuksel Yesilova, turcul cu o mare experiență în fotbalul românesc. El a fost antrenor secund la Dinamo și FCSB, iar în prezent este preparator fizic la FC Buzău. El îl cunoaște foarte bine pe Alex Cicâldău de pe vremea când a lucrat la Academia Gheorghe Hagi. Yesilova este de părere că fotbalistul a luat o decizie greșită când a semnat cu Galatasaray. Turcul a argumentat prin faptul că fotbalul din țara sa natală este extrem de dur, de agresiv și nu i se potrivește internaționalului român. De asemenea, el a spus și că suma plătită în schimbul lui Cicâldău este mult prea mare.

Transferul lui Cicâldău a fost intermediat de firma fraților Becali. În mare măsură de Giovanni Becali, cel care are relații foarte bune în Turcia, și mai ales la Galatasaray. Acesta a răbufnit și a lansat un atac furtunos la adresa lui Yesilova.

Am văzut un personaj turc, care nu ştiu ce meserie are, pe care nu ştiu cum îl cheamă, Yuksel parcă, care îi căra valiza lui Mulţescu. Nu ştiu cine e dar care tot apare în Turcia şi zice că: «domnule, ţara mea nu vreau să fie jefuită de fotbaliştii şi managerii români, că s-au dat bani mulţi pe el (n.r.: pe Cicâldău)».

Dar de unde i-ai dat, mă? De la tine? Unul Yuksel. Cine e acest personaj? Unde lucrează acum? În România, nu? La Buzău? Câştigă bani în România şi el critică faptul că un fotbalist român a plecat pe 6,5 milioane şi că el merita două-trei milioane. Acest turc care câştigă bani în România”, a declarat Giovanni Becali la emisiunea Digi Sport Matinal.

Transferul lui Alex Cicaldau la Galatasaray a fost criticat. Giovanni Becali i-a raspuns dur contestatarului
Transferul lui Alex Cicaldau la Galatasaray a fost criticat. Giovanni Becali i-a raspuns dur contestatarului

Declarația care l-a înfuriat pe Giovanni Becali

Transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasaray a fost criticat de Yuksel Yesilova, însă declarațiile sale apărute în presa turcă l-au înfuriat pe Giovanni Becali.

Este bun, talentat, dar suma de bani este incredibilă! Este un jucător pe care-l știu bine de la Academia lui Hagi. Este inteligent, dar Turcia este alegerea greșită pentru el. Va fi dificil să aibă succes întrucât în Turcia se joacă tare, cu presing intens. Băiatul are două dezavantaje: unul, este lent, iar celălalt, faptul că încearcă să iasă cu mingea la picior în stilul Hagi, unul elegant. În Turcia jucătorii nu permit asta. Jur, toți de aici au fost șocați de sumă, eu de asemenea! Poți cumpăra 3-4 jucători ca el cu jumătate din suma asta. Cred că există o anomalie în afacerea asta”, a spus Yuksel Yesilova pentru Hurriyet.

Alexandru Cicâldău, 24 de ani, este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 6,5 milioane de euro. A avut un sezon foarte bun la Craiova, pentru care a avut 43 de apariţii, cu 12 goluri şi 4 assist-uri. Contractul cu Galatasaray expiră pe 30 iunie 2026.

Urmăriți Playsport.ro și pe