Giovanni Becali, impresarul lui Cristiano Ronaldo. Motivul pentru care românul a refuzat să-l reprezinte pe portughez

Pintilie Iosif 25.01.2023, 16:12
Giovanni Becali, impresarul lui Cristiano Ronaldo. Motivul pentru care românul a refuzat să-l reprezinte pe portughez

Giovanni Becali putea da cea mai mare lovitură din cariera lui de impresar, dar a refuzat să îl semneze pe cel ce urma să devină posibil cel mai mare jucător european din toate timpurile.

Cristiano Ronaldo a fost la un pas să fie impresariat de Giovanni Becali, dar, deși discuțiile se concretizau, o cerință a celui ce avea să câștge cinci baloane de aur l-a făcut pe Giovanii să se răzgândească.

Ce i-a cerut Ronaldo lui Giovanni?

Ronaldo a ajuns în discuții cu Giovanni Becali prin intermediul lui Marius Niculae. Românul juca, la acel moment, la Sporting Lisabona și i-a povestit impresarului român despre un puști extrem de talentat.

Ronaldo era dispus să semneze cu Giovanni Becali, dar a avut o cerință: un Ferrari de 100.000 de dolari. Impresarul român a refuzat să îi ofere acesr cadou, considerând că fotbalistul nu are un potențial atât de mare.

S-a înșelat. Imediat după, Jorge Mendes, un necunoscut, la acel moment, în lumea impresariatului, l-a semnat pe Ronaldo, dând lovitura vieții. Conform unor zvonuri, pentru a face bani pentru Ronaldo, Jorge Mendes și-ar fi amanetat apartamentul, bani cu care ar fi plătit mașina dorită de lusitan.

Alegerea a fost una insporată. În urma acestei mutări, Jorge Mendes a devenit unul dintre cei mai bogați impresari din lume. În 2019, firma lui, Gestifute Internațional, cu 22 de ani vechime la acel momentm valora peste 100 de milioane de dolari, având, în lista de 114 clienți, nume precum Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Bernardo Silva, Ederson, Diego Costa și Angel Di Maria.

Giovanni operează transferul lui Moruțan

Nu i-a mers cu Ronaldo, dar Giovanni are banni și face în continuare ceea ce îi place. În prezent, impresarul lucrează la mutarea lui Olimpiu Moruțan. Fotbalistul împrumutat de Pisa la finalul sezonului vrea să rămână în Italia, iar clubul său a făcut o ofertă de 3.5 milioane de euro, cu 2 milioane de euro mai puțin decât clauza de cumpărare a acestuia.

”M-a întrebat: `Ce ar fi să facem una Pisa Romena?`. Am zis: `Mă, nu vă hazardaţi cu trei români la echipă`.  Au zis: `Nu, Giovanni, mergem pe mâna lor şi facem Pisa Romena`. Va rămâne în Italia, nu ştiu dacă la Pisa, dar va rămâne în Italia.

În Turcia nu se mai întoarce. Asta vă garantez eu! Transferul la Galata a fost puţin făcut repede, dintr-o dată. Au altă mentalitate, vor campioni, bătrânei, în vârstă (n.r. – cei din noua conducere a lui Galatasaray)”, a spus Giovanni Becali, pentru as.ro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe