Gol de senzație reușit de Alex Mitriță pentru PAOK Salonic. Cum s-au descurcat românii în Europa

Olteanu Ștefan / 16.09.2021, 21:37

Alex Mitriță a reușit un gol de senzație pentru PAOK Salonic în Conference League. Mijlocașul român a fost titularizat de Răzvan Lucescu în deplasarea de la Lincoln, iar în repriza a doua și-a trecut numele pe lista marcatorilor. A fost primul gol reușit de Alex Mitriță de la transferul său în Grecia.

Alex Mitriță, gol de senzație pentru PAOK Salonic

Alex Mitriță a început ca titular duelul Lincoln – PAOK Salonic din grupele Conference League, iar în repriza a doua a reușit să înscrie un gol de senzație.
În minutul 56, o minge ricoșată din bară l-a găsit nemarcat pe Mitriță în centrul careului, iar mijlocașul român a finalizat cu un șut superb din semi-foarfecă. PAOK avea deja 1-0 în acel moment, după ce Akpom reușise să deschidă scorul în prelungirile primei reprize.
A fost primul gol marcat de Alex Mitriță de la transferul său în Grecia. În minutul 73, mijlocașul român a fost înlocuit de Răzvan Lucescu. Rezultatul final al meciului a fost 2-0 în favoarea lui PAOK.

Cum s-au descurcat românii în Europa

  • Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău au început și ei ca titulari duelul dintre Galatasaray și Lazio din Europa League, în timp ce Ștefan Radu a fost doar rezervă pentru formația oaspete. În minutul 67, Moruțan a trimis o centrare cu efect în careul lui Lazio. În încercarea de a respinge, Lazzari a trimis o „lumânare” spre propria poartă, iar Strakosha a gafat incredibil. Portarul lui Lazio a încercat să prindă mingea în brațe, însă a împins-o în poartă spre stupefacția colegilor. Olimpiu Moruțan a fost schimbat în minutul 85 al partidei, în timp ce Alex Cicâldău a fost înlocuit în minutul 90+1. Galatasaray s-a impus cu 1-0 în fața lui Lazio și a reușit o victorie mare.

  • Nicolae Stanciu a început ca rezervă duelul din Conference League dintre Slavia Praga și Union Berlin. El a fost trimis pe teren în minutul 69, când Slavia conducea cu 1-0 și avea și superioritate numerică. Ulterior, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Union Berlin a reușit să restabilească egalitatea în minutul 70, prin Behrens.
    Două minute mai târziu, Nicolae Stanciu a văzut un cartonaș galben pentru proteste. Din fericire pentru formația cehă, Kuchta și Schranz au înscris în minutele 84 și 88, reușind să aducă victoria. Slavia Praga a învins Union Berlin cu 3-1.
  • Ultimul român care va evolua în această seară, cu excepția celor de la CFR Cluj, este Florin Niță. Portarul echipei naționale a României este titular în duelul Brondby – Sparta Praga din Europa League, care începe la 22:00.

Chinul lui Alexandru Mitriță la PAOK Salonic. Ce l-au obligat să facă elevii lui Răzvan Lucescu.