Golgeterul Erling Haaland pleacă de la Borussia Dortmund! Mino Raiola a primit acceptul să negocieze în iarnă

Bădulescu Silvian / 13.10.2021, 11:37
Golgeterul Erling Haaland pleacă de la Borussia Dortmund! Mino Raiola a primit acceptul să negocieze în iarnă

Erling Haaland este unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului din fotbalul european. Tânărul norvegian este jucător de bază în echipa Borussia Dortmund. Acest lucru atrage de la sine interes de la cele mai puternice echipe de pe continent, iar clauza de reziliere este de „doar” 75 de milioane de euro.

Mino Raiola poate negocia plecarea lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund

Conform publicației britanice The Times, Pep Guardiola l-a făcut pe Haaland ținta numărul 1. Impresarul Mino Raiola va începe să negocieze transferul cu „Cetățenii” încă din iarnă. Se pare că aceștia ar avea și un as în mânecă pentru a-l convinge pe norvegian să semneze cu ei. Tatăl acestuia, Alf Inge, a jucat pentru Manchester City în perioada 2000-2003, o eră complet diferită pentru clubul de pe Etihad Stadium.

City a încercat aducerea lui Harry Kane în vară. Aceștia s-au lovit de încăpățânarea patronului celor de la Tottenham, Daniel Levy. Acest lucru îl face pe Guardiola să se reorienteze în ceea ce privește un număr 9 pentru echipa sa, iar jucătorul Borussiei pare omul perfect. Se vehiculează că Mino Raiola ar negocia un salariu de aproximativ 50 de milioane de euro pentru clientul său.

Totuși, în presă se vorbește că nu doar Manchester City este interesată de serviciile lui Haaland. Pe lângă aceștia, în ultima perioadă a fost discutată intens posibilitatea ca acesta să îmbrace tricoul celor de la Real Madrid. De altfel, el a și declarat că ar fi un vis devenit realitate să joace pentru echipa de pe Bernabeu.

Înlocuitorul acestuia vine tot de la RB Salzburg

Bineînțeles că Borussia este pregătită în eventualitatea unui transfer al lui Haaland. Printre posibilii înlocuitori ai norvegianului este chiar noua senzație a celor de la Salzburg: Karim Adeyemi. Tânărul cu mama româncă a explodat în acest sezon, având 8 goluri în 10 partide de campionat. De asemenea, el a debutat și la naționala de seniori a Germaniei, pentru care a marcat la debut în meciul contra Armeniei.

Conform publicației germane WA, Borussia Dortmund a luat legătura cu reprezentanții jucătorului. Totuși, aceștia nu sunt singurii, deoarece și rivalele din campionat, Bayern Munchen și Leipzig, l-ar fi contactat deja pe acesta. Se consideră că, în cazul materializării unui transfer, suma s-ar învârti între 30 și 40 de milioane de euro.

Pe lângă cele 8 goluri din campionat și cel de la națională, acesta a mai marcat și în UEFA Champions League. În victoria contra celor de la Lille, scor 2-1, Karim Adeyemi a marcat o dublă în urma a două lovituri de la 11 metri.