Goran Ivanisevic a dezvăluit cum își „torturează” Novak Djokovic staff-ul: „E complicat. Ne-a smuls unghiile”

Cosmin Olteanu 12.06.2023, 09:31
Goran Ivanisevic a dezvăluit cum își „torturează” Novak Djokovic staff-ul: „E complicat. Ne-a smuls unghiile”

Goran Ivanisevic a dezvăluit cum își „torturează” Novak Djokovic staff-ul.

Novak Djokovic a câștigat Roland Garros 2023 după ce l-a învins pe Casper Ruud, scor 7-6 (1), 6-3, 7-5. Sârbul are 23 de titluri de Grand Slam în palmares.

Goran Ivanisevic a dezvăluit cum își „torturează” Novak Djokovic staff-ul

Goran Ivanisevic, antrenorul lui Novak Djokovic încă din 2019, a vorbit despre ambiția elevului său de a obține cât mai multe performanțe, dar și despre cum își „chinuie” staff-ul.

„Novak nu a venit cu prea multă încredere la acest turneu și nici într-o formă prea bună. Nu m-am îngrijorat! Turneele care contează acum pentru el sunt cele de Grand Slam. Are acest software în cap, pe care îl poate schimba când vine un Grand Slam. În turneele majore, tenisul devine un sport diferit comparativ cu alte turnee. Și-a schimbat software-ul. În ziua în care am ajuns aici, era mai bine, era mai mult motivat, era înfometat de succes.

Nu e ușor de lucrat cu el, mai ales când lucrurile nu merg în direcția lui. Dar suntem aici să ne punem spatele la bătaie, să o încasăm. Pentru asta se numește echipă. Uneori nu e ușor, e chiar complicat. În cele din urmă pentru asta trăim, pentru turnee cum este acesta și pentru finaluri de acest gen. Ne-a torturat, ne-a smuls unghiile și multe alte lucruri pe care nu vi le pot spune, dar suntem aici, suntem în viață. Inima mea e încă ok, sunt un om bătrân, trebuie să am grijă de ea.

Trebuie să-l întrebi pe el care sunt obiectivele lui. Toate prostiile astea au început în Australia, anul trecut, acum are 23 de titluri de Grand Slam. Îmi pare rău că Rafa nu este aici, îmi doresc să revină și să mai câștige și el un titlu major. Djokovic poate câștiga Grand Slam-ul calendaristic, a fost aproape și la US Open. Nu știu câte va câștiga, dar mai e combustibil”, a declarat Goran Ivanisevic, potrivit Tennis Majors.

Novak Djokovic: „Vreau să transmit un mesaj pentru toți copiii”

După ce și-a trecut în palmares al 23-lea titlu de Grand Slam, Novak Djokovic a avut un discurs motivațional pentru generația tânără.

„Copiii mei sunt în tribună și mi-ar plăcea să pot să-i inspir cu acest moment. De fapt, vreau să transmit un mesaj pentru toți copiii care au anumite aspirații. Când aveam 7 ani, am visat să fiu numărul 1 în tenis, iar acum sunt recunoscător.

Am simțit că am avut puterea să-mi creez propriul destin și am crezut asta în fiecare zi. Vreau să le spun tuturor copiilor să-și urmeze visul. Dacă vreți un viitor mai bun, creați-l! Credeți în voi!”, a spus Novak Djokovic, la festivitatea de premiere.

Urmăriți Playsport.ro și pe