Granițe închise în Qatar pe perioada Campionatului Mondial de Fotbal. Decizii de ultimă oră ale oficialităților

Pintilie Iosif 01.11.2022, 08:57
Granițe închise în Qatar pe perioada Campionatului Mondial de Fotbal. Decizii de ultimă oră ale oficialităților

Decizie importantă luată de organizatorii Campionatului Mondial din Qatar. Între 1 noiembrie și 22 decembrie, granițele se vor închide în micuța țară din Golf. Mai exact, nu va fi permis accesul persoanelor nerezidente în țară, dacă aceștia nu au bilete la meciurile de la cel mai important eveniment sportiv al anului.

Qatar închide granița pentru străini

Cu 20 de zile înaintea startului turneului, s-a luat această decizie, pentru a se evita aglomerația exagerată în țară. Aproape două luni, simpli turiști nu vor putea ajunge în Qatar. Există totuși câteva excepții.

În primul rând, cei ce și-au cumpărat bilete la Mondial trebuie să se înregistreze într-un sistem special, adică să își emită un card Hayya. Acesta este obligatoriu la îmbarcare. 1.7 milioane de persoane s-au înregistrat deja pe Hayya.

Fiecare persoană ce deține un card Hayya poate introduce alte trei persoane fără bilet la Mondial în țară, indiferent dacă aceștia sunt membri ai familiei sau prieteni.

Mai mult, vor putea intra și persoane acreditate FIFA, însă ei nu au dreptul să aducă acele trei persoane. Echipele calificate au fost obligate să trimită liste cu persoanele ce vor intra în Qatar, din partea lor.

În țară vor putea intra cei cu permise de ședere sau cu permis de muncă, indiferent dacă au sau nu legătură cu Mondialul. De asemenea, în cazuri excepționale, cum ar fi cele de ordin medical, se poate obține o aprobare de intrare în țară. Nu este necesar un test negativ Covid-19 pentru a intra în țară.

”Este o ocazie pentru Qatar şi pentru toată regiunea Golfului să se prezinte lumii cu o altă imagine, de o manieră diferită, şi să scape pentru totdeauna de anumite prejudecăţi care încă există”, a spus Gianni Infantino, președintele FIFA.

Câte bilete s-au vândut pentru Cupa Mondială din Qatar?

FIFA a dat lovitura cu prima Cupă Mondială ”de iarnă”. Peste trei milioane de bilete au fost deja achiziționate. Conform lui Colin Smith, directorul de operațiuni al Cupei Mondiale, a existat o cerere mare de bilete din partea a zece țări: Qatar, SUA, Arabia Saudită, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, Brazilia şi Germania.

31 de mii de camere de cazare au fost rezervate până acum. Organizatorii se așteaptă ca turiștii să se cazeze și în țările vecine, cum ar fi în Emiratele Arabe Unite, de unde ar putea zbura ușor la Doha.

Urmăriți Playsport.ro și pe