Gratis de la Ion Țiriac pentru românii pasionați. Ce gest face miliardarul român în fiecare an

Ștefănescu Dragoș 14.10.2022, 14:24
Gratis de la Ion Țiriac pentru românii pasionați. Ce gest face miliardarul român în fiecare an

Ion Țiriac este un mare pasionat de mașini, el deținând o colecție impresionantă. Miliardarul organizează weekend-ul viitor o expoziție în cadrul căreia pasionații pot admira gratuit bolizii săi de lux.

Ion Țiriac organizează o nouă expoziție auto cu intrare gratuită

Ion Țiriac este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România. Fostul mare tenismen deține o avere fabuloasă care-i permite să-și întrețină pasiunile costisitoare. Miliardarul este un împătimit al mașinilor de lux și deține o colecție impresionantă.

În weekendul 22-23 octombrie, Țiriac Collection organizează pentru al doilea an consecutiv o expoziție auto în aer liber. Aici vor fi expuse peste patruzeci de modele auto deosebite aparținând miliardarului. Publicul va putea vizita gratuit expoziția, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Autovehiculele vor putea fi admirate în curtea galeriei Țiriac Collection, situată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor nr. 289. Pentru copiii care vor veni împreună cu părinții lor se vor organiza ateliere gratuite de creație în cadrul cărora vor confecționa modele 3D din carton. În plus, reprezentanții Țiriac Collection le vor oferi celor mici  detalii importante despre istoria domeniului auto.

Vizitatorii vor putea admira modele produse pe parcursul ultimului secol de producătorii Alfa Romeo, Bentley, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Jaguar, Lamborghini, Lincoln, Mercedes-Benz, Packard și Rolls-Royce.

Singurul lux la care nu poate renunța Ion Țiriac

Cum resursele financiare îi permit aproape orice lux, Ion Țiriac a dezvăluit recent care este lucrul la care nu poate renunța niciodată. Omul de afaceri deține brevet de pilot și a înființat încă din 1997 o companie aviatică. Flota deținută de compania lui Țiriac este formată din trei aeronave și un elicopter. Fostul mare sportiv a explicat că încă își pilotează singur aeronavele care îi conferă o libertate de mișcare extraordinară și fără de care nu ar putea călători atât de mult.

Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lume şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu.

Săptămâna trecută (n.r. când a pilotat ultima dată). Eu le pilotez pe toate ale mele și pilotez mai mult decât un pilot la TAROM.

Am încercat să zbor cu 2-3 odată și imposibil, vă spun. Şi, atunci, am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei”, a declarat Ion Țiriac pentru Antena3.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe