Guardiola îl poate pierde pe Haaland! Singurul club din lume care își poate permite această clauză neștiută

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.01.2023, 17:54
Guardiola îl poate pierde pe Haaland! Singurul club din lume care își poate permite această clauză neștiută

Erling Haaland a reușit chiar să depășească așteptările existente de la el în momentul în care a semnat cu Manchester City. Ceea ce părea aproape imposibil la acel moment. Starul norvegian în vârstă de 22 de ani a doborât record după record în Premier League în acest sezon și i-a făcut pe oficialii clubului de pe Etihad să se felicite pentru această mutare.

Clauza „secretă” din contractul lui Erling Haaland la Manchester City

Doar că această formă de senzație arătată de Haaland ar putea veni și cu unele bătăi de cap pentru conducerea campioanei Angliei. Potrivit jurnaliștilor de la onefootball.com, internaționalul norvegian are în contract o clauză care spune că el ar fi liber să semneze cu orice echipă, din afara Marii Britanii, care achită suma de 200 de milioane de euro. Bineînțeles, pe lângă această sumă vor mai trebui achitate diferite comisoane către impresari și către tatăl atacantului. În mod evident, pe lângă salariul fotbalistului și, eventual, o anumită „primă de instalare”.

În acest context, jurnalistul Ben Jacobs, cel care a oferit informația referitoare la această clauză, a spus că, în opinia lui, un singur club din lume ar putea să activeze această prevedere din înțelegerea lui Haaland. Iar acesta ar fi Paris Saint-Germain.

De asemenea, ar mai exista și varianta Real Madrid. Doar că se pare că Florentino Perez nu a renunțat definitiv la ideea de a-l aduce pe Kylian Mbappe pe Santiago Bernabeu. El ar fi decis să declanșeze o nouă „operațiune” de amploare în acest sens la finalul sezonului. Astfel, dacă se va ajunge până la realizarea acestei mutări, este evident că madrilenii vor depune un efort financiar mai mult decât consistent pentru Mbappe. Și astfel nu și-ar mai permite să îl aducă și pe Erling Haaland.

În acest context, este posibil ca șefii de la Manchester City să își dorească în perioada următoare să îi ofere norvegianului o nouă înțelegere. Una în care, eventual, să nu mai existe nicio clauză de reziliere. Sau, dacă va exista, să fie una cât mai favorabilă pentru club.

Atacantul norvegian este o adevărată „mașinărie de goluri”

La finalul săptămânii trecute, Haaland a marcat un hat-trick contra celor de la Wolverhampton Wanderers. Astfel, el a ajuns la patru hat-trick-uri marcate în Premier League, în condițiile în care se află abia la primul sezon în acest campionat. Iar acesta este abia la jumătate. Ca o comparație, Cristiano Ronaldo a reușit doar trei hat-trick-uri în Premier League, jucând timp de 7 ani și puțin pentru Manchester United, în două perioade.

Sursă foto: Instagram / erling.haaland

Urmăriți Playsport.ro și pe