Guvernul britanic a iertat-o pe Chelsea. Ce primă hotărâre a luat după sancțiunile impuse în urma invaziei ruse din Ucraina

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.03.2022, 09:47
Guvernul britanic a iertat-o pe Chelsea. Ce primă hotărâre a luat după sancțiunile impuse în urma invaziei ruse din Ucraina

Fanii lui Chelsea pot răsufla ușurați pentru prima dată în ultimele săptămâni. Grupării londoneze i-au fost ridicate două dintre sancțiunile impuse de Guvernul britanic în urma războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

De fapt, aceste sancțiuni l-au privit pe Roman Abramovich, proprietarul rus al campioanei Europei și un apropiat al lui Vladimir Putin. Dar ele au lovit, în mod evident, și în echipa pe care care acesta o patronează.

Chelsea a primit două vești uriașe de la Guvernul britanic

Concret, miliardarului rus i-au fost blocate conturile și nu a mai putut face nicio tranzacție pe teritoriul Marii Britanii. Astfel, automat, el nu a mai putut pompa bani la Chelsea prin companiile pe care le deține.

Așadar, s-a discutat în presa internațională chiar despre posibilitatea ca echipa din capitala Angliei să se confrunte cu mari probleme financiare în următoarea perioadă. Această variantă a căzut însă. Cel puțin pentru moment.

Potrivit AP, Guvernul Britanic i-a dat lui Abramovich permisiunea să aducă indirect 30 de milioane de lire sterline în conturile lui Chelsea, prin intermediul companiei Fordstam. Cea prin care rusul deține practic echipa, pe care încă nu a cedat-o. Această sumă va merge spre acoperirea cheltuielilor curente, pentru ca londonezii să poată achita salariile pentru această lună.

Mai mult, conform sursei citate, celor de la Chelsea li se va permite din nou să vândă bilete pentru meciuri. Fapt interzis în ultimele două săptămâni. Acest lucru se va face însă în anumite condiții.

Concret, Chelsea va putea vinde bilete pentru meciurile de UEFA Champions League. Însă fără a încasa banii de pe urma lor, care vor merge către forul continental. Asta înseamnă că partida de pe Stamford Bridge cu Real Madrid din sferturile de finală UCL se va disputa cu spectatori în tribune. Un mare avantaj pentru echipa antrenată de Thomas Tuchel.

Fanii londonezilor vor putea reveni în tribune în anumite condiții

În schimb, Chelsea nu va putea vinde bilete pentru meciurile de pe teren propriu din Premier League. Astfel, doar abonații vor putea fi prezenți în tribunele Stamford Bridge, dar și suporterii echipelor vizitatoare, fapt ce nu era posibil până acum.

De asemenea, fanii londonezilor vor putea fi prezenți la meciul pe care echipa lor îl va juca la jumătatea lunii aprilie pe Wembley, contra lui Crystal Palace, în semifinalele FA Cup. Mai mult, Chelsea va putea vinde bilete și pentru meciurile echipei feminine, cu condiția ca veniturile obținute din acestea să fie transferate în contul altei companii.

Aceste relaxări ale sancțiunilor impuse celor de la Chelsea vin în contextul în care președintele Ucrainei Volodimir Zelenski i-a cerut omologului său american Joe Biden, dar și europenilor, să nu îl mai sancționeze suplimentar pe Roman Abramovich. Oligarhul rus care deține Chelsea este considerat de către partea ucraineană esențial pentru reușita negocierilor de pace.

Urmăriți Playsport.ro și pe