Haaland e ”hard to get”: sumă uriașă de transfer, salariu astronomic, plus 40 de milioane de euro! 

Bordei Radu / 05.04.2021, 11:17
Haaland e ”hard to get”: sumă uriașă de transfer, salariu astronomic, plus 40 de milioane de euro! 

Haaland e ”hard to get”: sumă uriașă de transfer, salariu astronomic, plus 40 de milioane de euro! Cota norvegianului a explodat în ultimul an. Atacantul celor de la Dortmund a impresionat prin ușurința cu care marchează la foc automat. Nordicul este considerat urmașul lui Robert Lewandoski, un golgheter înnăscut. Cei doi se duelează în Bundesliga și marchează gol după gol.

Cu toate acestea norvegianul are doar 20 de ani, ceea ce îl face atractiv pentru aproape toate cluburile importante din Europa. Cine va pune mâna pe norvegian, își va asigura un star pentru ani buni de acum încolo. Asta doar dacă își va permite să plătească o sumă foarte mare

Haaland e ”hard to get”: sumă uriașă de transfer, salariu astronomic, plus 40 de milioane de euro!

În plină pandemie, foarte puține cluburi își vor permite să plătească sumele necesare pentru aducerea jucătorului lui Dortmund. Norvegianul ar vrea să plece în această vară, mai ales că sunt șanse mari ca Borussia să nu prindă Liga Campionilor în acest sezon. Iar fotbalistul este disperat să joace în continuare la nivel înalt.

De aceea nu a surprins foarte tare vestea că tatăl fotbalistului, alături de Mino Raiola, au făcut turul continentului, pentru a negocia cu mai multe cluburi. Chiar dacă acest demers a fost criticat în Germania, Haaland se gândește deja la viitor. Totuși, pretențiile taberei sale sunt foarte mari.

Erling Haaland (stânga), alături de tatăl lui, Alf-Inge

Ca să plece, în această vară, un club va trebui să plătească cel puțin 150 de milioane de euro celor de la Dortmund. La această sumă astronomică se adaugă un salariu de aproximativ 30 de milioane de euro pe sezon. În plus, vin și comisoanele, atât către agentul Mino Raiola dar să către părintele fotbalistului. Fiecare solicită câte 20 de milioane de euro, deci încă o cheltuială majoră

Mai stă un an la Dortmund?

Problema este că nu vor exista multe cluburi care să suporte aceste costuri, mai ales în această perioadă de criză datorată pandemiei. Norvegianul și-a manifestat dorința de a juca în Spania, dar nici Real nici Barcelona nu par capabile de asemenea eforturi financiare.

Cluburile din Premier League pot fi o variantă, mai ales Chelsea și Manchester City. Pep Guardiola va căuta sigur o variantă pentru a înlocui pe Kun Aguero și Haaland pare opțiunea ideală. Asta chiar dacă Pep a lăsat de înțeles că City nu ar dispune de fondurile necesare pentru această tranzacție.

Dacă va mai sta un an la Dortmund, Haaland va putea fi cumpărat, vara viitoare, pentru suma de 75 de milioane de euro, lucru ce ar putea ușura o eventuală tranzacție.