Hagi, criticat după ce l-a atacat pe Edi Iordănescu pentru că nu l-a convocat pe Ianis Hagi la națională. “E fraier. Nu l-am înțeles”

Bogdan Solomon 15.03.2023, 08:36
Hagi, criticat după ce l-a atacat pe Edi Iordănescu pentru că nu l-a convocat  pe Ianis Hagi la națională. “E fraier. Nu l-am înțeles”

Deranjat de faptul că fiul său, Ianis, nu se află printre jucătorii de pe lista inițială pentru debutul campaniei de calificare la Euro 2024, Gheorghe Hagi l-a atacat fără menajamente pe selecționerul Edi Iordănescu. Afirmațiile sale au stârnit, însă, câteva reacții dure în rândul oamenilor de fotbal.

Hagi, contrazis după ce l-a atacat pe Edi Iordănescu pentru neconvocarea lui Ianis Hagi

Chestionat pe marginea subiectului, Marian Aliuță nu s-a sfiit să-l contrazică pe managerul tehnic al Farului Constanța, pe motiv că situația în care se află Ianis Hagi – proaspăt recuperat după o accidentare care l-a ținut mai bine de un an în afara terenului – nu ar justifica o revenire atât de rapidă la echipa națională.

„Nu are de ce să fie supărat. Este un jucător bun, copilul lui, dar faptul că vine după o accidentare… Am văzut că nu joacă, intră ușor… Nu prea ai cum să-l chemi. Poate să se supere pe mine. Hagi e Hagi. Dacă era Gică Hagi, clar, venea și accidentat! Dar el a fost unic.

Cu siguranță va reveni la națională, pentru că echipa națională nu are pe cineva mai bun decât Ianis Hagi la ora actuală. Lovește cu ambele picioare, chiar are calități. Nu dispar calitățile astea”, a spus fostul internațional și campion cu FCSB în sezonul 2004-2005, citat de sport.ro.

Adrian Porumboiu, de partea „Regelui”: „Edi e fraier. Nu l-am înțeles”

În schimb, Gică Hagi are parte de un aliat surpriză în persoana fostului mare arbitru și patron al echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu. Acesta i-a dat dreptate „Regelui” și a mărturisit că nu înțelege decizia selecționerului Edi Iordănescu, în condițiile în care Ianis l-ar putea „face mare”, cum a procedat tatăl său cu „Generalul” Anghel Iordănescu în anii de glorie ale echipei naționale.

„Gică Hagi l-a făcut mare pe Anghel Iordănescu. Iar Ianis poate să-l facă mare pe Edi Iordănescu. Aici, fiecare înțelege ce vrea. E păcat că nu l-a selecționat Edi pe Ianis. Gică Hagi are dreptate. Edi e fraier. Trebuia să știe că Gică Hagi a contribuit la valoarea lui Anghel Iordănescu. A fost cel mai important jucător al naționalei, în timpul în care a fost antrenor tatăl lui.

Edi e fraier, pentru că așa se putea întâmpla și cu Ianis pentru el. Nu l-am înțeles. Trebuia să vadă și în perspectivă. Acum, poate nu avea cum să-l joace. Dar are nevoie să fie în lot, ca să simtă că îi dai importanță. Când va fi apt de joc sută la sută, Ianis va ajuta foarte mult naționala”, a declarat Adrian Porumboiu pentru as.ro.

România va da piept cu Andorra în deplasare (25 martie) și Belarus pe propriul teren (28 martie), în primele două jocuri ale campaniei de calificare la EURO 2024. Din grupă mai fac parte Elveția, Israel și Kosovo.

Urmăriți Playsport.ro și pe