Hagi, Dobrin, Balaci și Mutu în „naționala secolului”. FRF a anunțat cel mai iubit „11” din istoria „tricolorilor”. Cine este selecționer

Robert Zanfir / 12.06.2022, 18:56
Hagi, Dobrin, Balaci și Mutu în „naționala secolului”. FRF a anunțat cel mai iubit „11” din istoria „tricolorilor”. Cine este selecționer

FRF a anunțat „naționala secolului”. Fanii au fost invitați, în perioada 2-11 iunie, să aleagă echipa ideală a tricolorilor. Hagi, Dobrin, Balaci sau Mutu nu lipsesc din cel mai bun 11 din istorie.

Naționala a împlinit recent 100 de ani de istorie. Momentul a fost punctat pe stadionul Giulești, cu ocazia meciului cu Finlanda. Vlad Chiricheș și compania au câștigat cu 1-0, spre bucuria suporterilor din tribune.

FRF a anunțat naționala secolului. Hagi, Mutu, Balaci sau Dobrin nu lipsesc din 11-le ideal

Timp de 9 zile, fanii și-au ales favoriții din trecutul fotbalului românesc, pe site-ul FRF. Hagi, Balaci sau Dobrin și-au făcut loc cu ușurință între preferințele suporterilor. Pe lângă aceștia, Mutu, Chivu sau Adi Ilie au completat o echipă de vis a tricolorilor.

Surprinzător sau nu, în poată a luat loc Bogdan Stelea, iar ca selecționer a fost ales Anghel Iordănescu. Acesta a câștigat duelul cu Mircea Lucescu, considerat nu de puțini cel mai valoros antrenor din istoria României.

Naționala secolului (4-3-3): Bogdan Stelea – Dan Petrescu, Gheorghe Popescu, Miodrag Belodedici, Cristian Chivu – Gheorghe Hagi, Nicolae Dobrin, llie Balaci – Adrian Mutu, Marius Lăcătuș, Adrian Ilie

Selecționer: Anghel Iordănescu

Rezerve: Ciprian Tătărușanu (21%) – Cosmin Contra (19%), Răzvan Raț (12%) – Dorinel Munteanu (24%), Ladislau Bölöni (8%) – Ilie Dumitrescu (32%), Florin Răducioiu (24%)

Florin Niță, urmașul lui Bogdan Stelea

Florin Niță a profitat de retragerea lui Ciprian Tătărușanu pentru a pune stăpânire pe poarta naționalei. Iar fostul goalkeeper al FCSB a dovedit că își merită din plin locul.

Niță a fost erou și în victoria cu Finlanda. A parat incredibil la una dintre ocaziile nordicilor, la șutul lui Pohjanpalo. Imediat după meci, Bogdan Stelea a fost întrebat despre reflexul senzațional al portarului celor de la Slavia Praga.

„A fost un meci destul de greu, dar sunt fericit că am înţeles mesajele de la Mister şi ne-am montat pentru acest meci. Sunt foarte fericit că băieţii au arătat că au caracter şi au dat totul pe teren. Nu vreau să spun nimic despre ce va urma. Trebuie să luăm fiecare meci în parte. Îmi doresc să arătăm cum am arătat în acest meci.

Vreau să le mulţumesc acestor minunaţi fani pentru că ne-au susţinut din primul până în ultimul minut. Nu este o atmosferă plăcută după o înfrângere. Mă bucur că am reuşit să trecem împreună peste acest moment, am fost o echipă. Am fost inspirat şi m-am dus pe minge la acea ocazie. Îi mulţumesc lui Dumneze”, a spus Florin Niţă după România – Finlanda 1-0.

„Nu știu dacă e urmașul meu, dar își are locul lui acolo. Parada a fost una extraordinară (n.r. – din meciul cu Finlanda). Era o situație inedită de a se marca un gol.

El trebuie să facă asta în continuare, să nu se oprească, să încerce să dea tot în orice fază. A avut o intervenție bună și a ajutat echipa”, a spus Bogdan Stelea, pentru Digi Sport.