Halaand l-a anunțat pe Mino Raiola ce vrea să facă din vară. Decizia ”mașinii de goluri” este o surpriză!

Bordei Radu / 22.03.2021, 14:03
Halaand l-a anunțat pe Mino Raiola ce vrea să facă din vară. Decizia ”mașinii de goluri” este o surpriză!

Halaand l-a anunțat pe Mino Raiola ce vrea să facă din vară. Deși deține una din echipele cele mai spectaculoase și mai tinere, Borussia Dortmund traversează un sezon de criză. Din principala contracandidată a lui Bayern la titlu, Borussia este în pericol să nu prindă nici Liga Campionilor. Echipa este pe locul 5, în acest moment. Asta în ciuda unui lot care conține jucători foarte talentași ca Halaand, Jadon Sancho, Gio Reyna, sau veterani cu experiență precum Hummels, Reus sau Witsel.

În plus Borussia dispune și de un jucător care marchează la foc automat, în persoana lui Halaand. Practic, doar Robert Lewandoski are cifre mai bune decât ale norvegianului.

Halaand l-a anunțat pe Mino Raiola ce vrea să facă din vară. Decizia ”mașinii de goluri” este o surpriză!

Forma excelentă a fotbalistului este în contrast cu cea arătată de colegii lui. Degeaba marchează atacantul norvegian, dacă restul colegilor nu reușesc să se ridice la nivelul lui. Presa speculează că golgheterul nemților este tot mai nemulțumit și frustrat și chiar ia în considerare să plece în această vară. Iar ratarea Ligii Campionilor ar mări șansele ca acest lucru să se întâmple. De altfel, fotbalistul l-ar fi anunțat pe Mino Raiola, agentul său, să ia în considerare opțiunile pe care le va avea de la vară

Venirea lui Marco Rose ar putea să îl convingă pe Halaand să mai continue la Borussia

Borussia ar fi nevoită să se despartă de unul din starurile echipei, iar Halaand este produsul cel mai de preț al clubului. Chiar șefii nemților au recunoscut că ar fi imposibil să păstreze echipa intactă, dacă se ratează principalul obiectiv al echipei.

Are clauză de reziliere de 75 de milioane de euro, din vara viitoare

Există o șansă ca Halaand să mai rămână un sezon la Dortmund. Asta pentru că acum ar costa peste 100 de milioane de euro, o sumă aproape imposibil de plătit în contextul actual. Din vara lui 2022 va intra însă în vigoare o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro. Aceasta a fost impusă de Mino Raiola la începutul discuțiilor cu Dortmund.

În plus, din vară, va veni la echipă Marco Rose, un antrenor care se bazează pe fotbalul ofensiv și Borussia poate renaște. Mai ales dacă îl va avea în componență pe Halaand. Norvegianul are 33 de goluri, în 31 de partide în acest sezon.

Dacă totuși se va pune problema plecării, destinația favorită ar fi Real Madrid. Galacticii sunt mari admiratori ai norvegianului. În plus, madrilenii caută un nou golgheter care să îl înlocuiască în viitor pe Benzema. La 32 de ani, francezul este în cea mai bună formă a carierei, dar Zidane știe că îi trebuie și o soluție pe termen lung.