Handbalul feminin românesc, pe un butoi cu pulbere! Vorbe grele după eșecul de la Europene: „Să-i fie rușine!”

Marian Cărăvan 16.12.2020, 14:43
Handbalul feminin românesc, pe un butoi cu pulbere! Vorbe grele după eșecul de la Europene: „Să-i fie rușine!”

Naționala feminină de handbal a României a avut o evoluție dezamăgitoare la Campionatul European din această lună. Cea mai slabă clasare din istoria naționalei la competiția continentală dă naștere unor discuții aprinse. S-au rostit vorbe grele după eșecul de la Europene. Handbalul feminin românesc stă pe un butoi cu pulbere.

Scandal imens la naționala feminină de handbal a României. Vorbe grele după eșecul de la Europene

Naționala feminină de handbal a României reprezintă o prezență constantă la turneele finale, fie de European, fie de Mondial. Însă nici cei mai pesimiști dintre suporteri nu și-ar fi imaginat dezastrul de la echipa națională. Un eșec total la Europenele din acest an. România a intrat fără puncte în grupa principală și a pierdut toate meciurile. Locul 12 din 16 echivalează cu un dezastru. Handbalul feminin românesc stă pe un butoi cu pulbere. S-au spus vorbe grele după eșecul de la Europene. După evoluția de la turneul final au apărut și reacțiile. Una dintre ele, vehementă, vine din partea lui Per Johansson, fostul antrenor de la CSM București.

Tehnicianul suedez vorbește despre interese și despre un „clan” care l-a îndepărtat pe fostul selecționer, Tomas Ryde. E vizat clar actualul selecționer, Bogdan Burcea, căruia i se reproșează eșecul de la Europene.

„Clanul care l-a executat pe Tomas Ryde și a preluat naționala e responsabil pentru cea mai slabă performanță la Campionatul European din istoria României.

Când vine vorba despre antrenori, imediat după ce ies din România, când nu mai au corupția în spate, sunt prinși cu pantalonii în vine. Handbalului românesc ar trebui să îi fie rușine că are lider un membru al acestui clan”, a scris Per Johansson, pe rețelele sociale.

Romania a avut evolutie dezamagitoare la EURO 2020. Sursa foto: women2020.ehf-euro.com
Romania a avut evolutie dezamagitoare la EURO 2020. Sursa foto: women2020.ehf-euro.com

România, mare dezamăgire la turneul final European

Rezultatele vorbesc de la sine. Cu o singură victorie în prima fază a grupelor (28-24 cu Polonia), România nu putea emite pretenții prea mari în grupa principală. Doar o minune le putea ține pe handbalistele lui Bogdan Burcea în cursa pentru semifinale. Nu a fost însă așa.

România a încheiat pe ultimul loc al grupei principale 2 de la Euro 2020, fără punct. În prima fază a grupelor, selecționata lui Bogdan Burcea a înregistrat o victorie, 28-24 cu Polonia, și două înfrângeri, 19-22 cu Germania și 20-28 cu Norvegia.

În grupa principală, România a arătat, cu excepția unei părți a meciului cu Ungaria, un nivel slab de joc, și a pierdut toate cele trei meciuri, 20-25 cu Croația, 24-26 cu maghiarele, și 24-35 cu Olanda, încheind grupa fără punct.

„Nu am avut timp să ne pregătim şi asta se vede cu ochiul liber”, a spus handbalista Alexandra Dindiligan, la finalul meciului cu Olanda.

România a încheiat turneul final pe locul 12, cea mai slabă clasare din istoria naționalei la un European.

Urmăriți Playsport.ro și pe