Hărțuire sexuală la nivel înalt în sportul de performanță. Antrenorul a fost exclus pe viață din fenomen

Giosanu Catinca 10.08.2022, 17:11
Hărțuire sexuală la nivel înalt în sportul de performanță. Antrenorul a fost exclus pe viață din fenomen

Un cunoscut antrenor a primit interdicţie pe viaţă din partea federaţiei britanice, din cauza “comportamentului sexual nepotrivit”. Decizia a fost luată după ce tehnicianul a fost acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală.

Un antrenor a fost suspendat pe viață

Toni Minichiello, fostul antrenor al campioanei olimpice Jessica Ennis-Hill, obișnuia să își hărțuiască elevele fără să se gândească la consecințe. La un moment dat, sportivele nu au mai suportat această situație și s-au plâns reprezentanților federaţiei britanice. Ele au reclamat comportamentul nepotrivit al antrenorului, iar măsurile nu au întârziat să apară.

Cei de la L`equipe notează că Minichiello a fost găsit vinovat de gesturi şi insinuări cu caracter sexual faţă de sportive, nerespectarea dreptului sportivelor la viaţă privată, comportament sexual nepotrivit şi atingerea într-un mod repetat a sportivelor care îi erau în grijă şi comportament uneori agresiv. Totoată, el a fost acuzat că le-a abuzat emoţional pe tinerele sportive.

Care este motivul pentru care a primit o asemenea pedeapsă

În 2021, Minichiello a fost suspendat provizoriu. Ulterior, s-a dovedit că cele relatate de către fostele sale eleve sunt adevărate și astfel s-a luat decizia de a fi exclus din sportul de performanță.

Una dintre fostele sale eleve a câștigat proba de heptatlon (concurs atletic care reunește șapte probe) la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Tânăra nu putea bifa această performanță dacă antrenorul ei nu s-ar fi ocupat de ea. Problema este că uneori întrecea măsură și făcea gesturi nepotrivite. Iar asta l-a costat destul de scump. El este nevoit să își caute acum un nou loc de muncă, pentru că a fost exclus din sportul de performanță.