I-au spart fața în timp ce se bucura pentru gol. Moment imposibil de acceptat în Europa: fotbalistul Fiorentinei a fost umplut de sânge de fanii turci

Bogdan Solomon 17.03.2023, 16:58
I-au spart fața în timp ce se bucura pentru gol. Moment imposibil de acceptat în Europa: fotbalistul Fiorentinei a fost umplut de sânge de fanii turci

Manșa retur a duelului din optimile Conference League dintre Sivasspor și Fiorentina a fost marcată de un moment de-a dreptul șocant. Un fotbalist al italienilor s-a ales cu fața spartă în timp ce se bucura pentru gol.

Scene ireale în Europa. Fotbalistul Fiorentinei a fost umplut de sânge în timp ce sărbătorea

Intrat pe teren în minutele de final ale partidei, Alessandro Bianco (20) a sărbătorit pe teren golul prin care Gaetano Castrovilli a închis tabela, la 4-1,  consemnând o victorie care îi menține pe toscani în cursa pentru trofeu, dar gestul avea să-l coste scump. Unii dintre fanii care au reușit să profite de învălmășeala creată și să pătrundă pe teren s-a năpustit asupra lui, lovindu-l cu pumnul în figură.

Incidentul nu rămâne, însă, fără urmări. Cu nasul fracturat și buza de sus spartă – cum se poate observa în imaginea publicată ulterior din vestiar – , tânărul mijlocaș a anunțat că va face plângere la poliție împotriva agresorului, iar clubul a luat legătura cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

„Pumnul dat lui Bianco e o rușine, nu ne așteptam la un asemenea incident. I-a rupt nasul. Părea o fiestă, stadionul a fost plin și suporterii și-au susținut frumos favoriții, dar la final au stricat totul.

Este groaznic că un tânăr de 20 de ani a căzut victimă unor asemenea violențe într-o seară minunată și este o pată pentru acești suporteri, care păreau să facă o atmosferă foarte frumoasă”, a declarat antrenorul Fiorentinei, Vicenzo Italiano.

„E rușinos că se întâmplă astfel de lucruri în 2023. Să sperăm că rănile nu sunt mai grave decât ne-am așteptat. Cunoscându-l, vă pot spune că băiatul este liniștit, dar a primit o lovitură destul de dură.

Știu că UEFA are situația sub control, vom contacta avocații.  Voi merge la Florența să mă întâlnesc cu el și să vedem ce vom face mai departe”, a declarat și agentul lui Bianco, Giuseppe Galli.

Antrenorul lui Sivasspor și-a cerut scuze: „Nu am mai trăit așa ceva”

Tehnicianul lui Sivasspor a condamnat la rândul său cele întâmplate, imediat după meci, prezentându-le scuze italienilor. Potrivit spuselor sale, asemenea incidente nu s-au mai petrecut până acum pe arena formației turce.

„În primul rând le prezint scuze tuturor italienilor. S-a întâmplat ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple. La Sivas nu am mai trăit aşa ceva. Ne pare foarte rău”, a declarat Riza Calimbay.

Fiorentina a obținut „biletele” pentru sferturile de finală ale Conference League și a rămas singura echipă din Peninsulă angrenată în cursa pentru trofeu, după ce Lazio a fost eliminată de Alkmaar.

Urmăriți Playsport.ro și pe