I se cere demisia ministrului Novak. Protest în fața MTS: s-a lăsat cu scandal monstru și rețineri

George Drafta 23.03.2023, 16:20
I se cere demisia ministrului Novak. Protest în fața MTS: s-a lăsat cu scandal monstru și rețineri

Sediul Ministerului Tineretului şi Sportului a fost astăzi pichetat de câteva zeci de persoane nemulţumite de activitatea ministrului Carol Eduard Novak.

Acţiunea de protest a fost organizată de Sindicatul Național Sport și Tineret. Şi nu a fost lipsită de incidente. Protestatarii au venit însoţiţi de steaguri şi eşarfe în culorile naţionale. Şi s-au folosit de o macara pentru a transmite solicitarea lor de demisie a ministrului Novak.

Ei s-au folosit şi de bancnote scoase la imprimantă pe care le-au aruncat în faţa instituţiei.

„Sindicatul Național Sport și Tineret organizează un miting de protest la sediul Ministerul Sportului din strada Vasile Conta, nr.16, sector 2, București, în ziua de joi, 23 martie 2023, începând cu ora: 12.00, protest împotriva inechităților, a furturilor din bugetul Sportului și a politicilor anti-sport-național promovate de actualul ministru al Sportului, Eduard Novak”, a fost „chemarea la arme” a sindicaliştilor pe siteul organizaţiei.

Jandarmii au fost prezenţi la faţa locului şi au fost nevoiţi să intervină la un moment reţinând un bărbat care avea asupra lui materiale pirotehnice. El a fost fost urcat în dubă şi dus la secţie în timp ce colegii săi protestau la adresa oamenilor legii.

Protest eîn faţa sediului MTS, sursă foto: realitatea.net
Proteste în faţa sediului MTS, sursă foto: realitatea.net

Comunicatul Jandarmeriei

Instituţia a venit cu precizări după acţiunea de protest organizată în faţa Ministerului Sportului.

„Jandarmii aflați în dispozitivul de ordine și siguranță publică au observat un bărbat care avea un bagaj voluminos asupra sa, cu intenția de a pătrunde în zona de desfășurare a adunării publice. Acesta a fost condus la autospeciala jandarmeriei pentru stabilirea identității și verificarea bagajului.

În urma controlului afectuat asupra bagajului acestuia au fost găsite mai multe materiale pirotehnice. Ulterior, acesta a fost condus la secția de poliție pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor în consecință”, sună explicaţiile Jandarmeriei.

Eduard Novak nu mai este dorit în fruntea instituţiei pe care o conduce din decembrie 2020
Eduard Novak nu mai este dorit în fruntea instituţiei pe care o conduce din decembrie 2020

 Motivaţiile protestului

Sindicatul Național Sport și Tineret a prezentat argumentele care au dus la organizarea unei manisfestări de contestare a actualei conduceri a MTS. Mesajul a fost unul tranşant.

„S-au acumulat prea multe nemulțumiri, inechități și încălcări ale drepturilor celor care muncesc și își desfășoară activitatea în Sport. Tot mai mulți sportivi, antrenori, salariați și chiar părinți ai sportivilor sunt sfidați, jigniți, ignorati și furați de actualul ministru.

Tot mai multe voci din Parlamentul României, Federațiile Sportive Naționale, COSR, unitățile și bazele sportive, dar și din presă, spun că în Ministerul Sportului domnește incompetența, dezinteresul și hoția, iar această stare de lucruri nu mai poate continua!”, susţin sindicaliştii.

Urmăriți Playsport.ro și pe