I se pregătește debarcarea lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev. Presa din Ucraina oferă ultimele detalii

Olteanu Ștefan 05.11.2022, 15:30
I se pregătește debarcarea lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev. Presa din Ucraina oferă ultimele detalii

Mircea Lucescu este foarte aproape de a pleca de la Dinamo Kiev, sunt convinși jurnaliștii din Ucraina. Presa a aflat detalii din interiorul clubului și a dezvăluit că negocierile pentru rezilierea înțelegerii sunt în plină desfășurare.

Mircea Lucescu „vrea să plece” de la Dinamo Kiev. Presa din Ucraina dezvăluie că șefii clubului sunt de acord

Dinamo Kiev a avut parte de un start de sezon sub așteptări, fiind în acest moment pe locul 9 în campionat, la 12 puncte în spatele liderului Dinpro-1, iar potrivit presei din Ucraina, Mircea Lucescu vrea să plece de la echipă.

Mai mult, conducerea clubului nu se împotrivește dorinței românului și negocierile pentru rezilierea contractului ar fi început deja.

Dinamo Kiev și-ar fi dorit să lupte la titlu în actuala stagiune, iar în Europa League țintea o calificare în primăvara europeană. Din nefericire pentru Mircea Lucescu, în cupele europene lucrurile au stat și mai rău. Într-o grupă cu Fenerbahce, Rennes și AEK Larnaca, Dinamo Kiev a smuls doar un punct, cel din deplasarea cu echipa cipriotă, scor 3-3. Dinamo Kiev a terminat pe ultimul loc în grupă și nu va merge nici măcar în Conference League.

Toate aceste rezultate l-au făcut pe Mircea Lucescu să ia o hotărâre, anunță jurnaliștii de la Sport.pl.

„Vrea să plece. Este o chestiune de timp și de bani. Negocierile au început pe 21 octombrie. În decembrie se vor așeza la masă și vor ajunge la un acord. Rate, numerar, fără numerar, nu mai contează.

Există o respingere totală și reciprocă între colectivul de antrenori și jucători. În interiorul clubului, există o căutare activă și ineficientă de înlocuitori, nu de căutare a unei modalități de a se depăși criza”, a notat publicația menționată.

Mircea Lucescu avea de gând să plece încă din luna august

Sezonul 2022 – 2023 a debutat sub auspicii mediocre pentru Mircea Lucescu și românul nu a ezitat să își exprime nemulțumirile în repetate rânduri.

Lucescu a criticat aspru conducerea pentru că nu a programat meciul cu Dnipro-1 la Kiev. Duelul de pe 28 august, din runda cu numărul 2 a campionatului ucrainean, s-a disputat în Liov, pe „Arena Lviv”.

După acel meci, pierdut cu 0-3 de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a atacat conducerea inclusiv pentru campania slabă de transferuri și a amenințat că ar putea pleca de la echipă:

„A fost o mare greşeală a conducerii. Eu am vrut să ajungem în Kiev. Era normal să îşi vadă apartamentele, familia, prietenii. Nu ştiu de ce s-a decis asta. A fost un dezavantaj.

Nu au fost cu mintea la joc. Le dădea liniştea necesară pentru a aborda acest meci. Starea lor de spirit nu este cea mai bună.

Acum plecăm şi ei se vor limpezi la minte. Este foarte greu. Nu știu de niciun transfer. Habar n-am. Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Asta e altceva. Vorbesc foarte serios!”, a declarat Mircea Lucescu, după eșecul cu Dnipro-1 din etapa a doua a campionatului.

Urmăriți Playsport.ro și pe