Ianis Hagi, lăudat după un nou meci în care nu a fost decisiv! Ce note a primit românul lui Rangers

Robert Zanfir / 04.12.2021, 21:18
Ianis Hagi, lăudat după un nou meci în care nu a fost decisiv! Ce note a primit românul lui Rangers

Ianis Hagi a avut o evoluție apreciată în victoria lui Rangers, 3-0 cu Dundee, din etapa a 17-a a campionatului Scoției. Echipa lui Giovanni van Bronckhorst a ajuns la cinci victorii consecutive și este lider în Scottish Premier League.

Ianis Hagi nu a mai marcat din luna iulie în campionatul Scoției, dar are parte de cuvinte de apreciere după ultimul joc. Românul a fost titular pentru Rangers cu Dundee, dar Van Bronckhorst l-a schimbat după 65 de minute cu Scott Wright.

Ianis Hagi, lăudat după un nou meci în care nu a fost decisiv! Ce note a primit românul lui Rangers

Rangers nu pare să aibă parte de emoții nici în acest sezon. Campioana Scoției a ajuns la a 5-a victorie consecutivă în campionat. Iar debutul noului manager este unul excelent. Înlocuitorul lui Steven Gerrard este primul antrenor care reușește să câștige primele sale patru meciuri pentru Rangers, după anul 1970.

Aribo (36’) și Morelos (70’) au înscris pentru Rangers împotriva lui Dundee. Gazdele au profitat și de de autogolul lui Sweeney (55’).

Ianis Hagi a avut mai multe șanse de a marca, dar mijlocașul nu a reușit să își treacă numele pe tabelă. De altfel, Hagi nu s-a remarcat nici prin vreo pasă decisivă, dar a smuls laudele presei britanice.

„Arfield dezamăgește, Hagi strălucește. A arătat excelent în banda dreaptă și i-a ținut în alertă pe fundașii lui Dundee. Foarte bună evoluție”, au scris cei de la ibroxnews.com, care l-au notat pe jucătorul român cu 7.

Ianis a fost notat cu 7.2 de site-ul whoscored.com, care l-a numit omul meciului pe Alfredo Morelos. Columbianul a primit nota 9.3.

Galatasaray, gata pentru o ofertă record pentru Ianis Hagi

Ianis Hagi nu a impresionat în ultima vreme la Rangers. Cu toate acestea, românul nu duce lipsă de oferte. Pe lângă interesul mai vechi al celor de la Sevilla, Ianis este monitorizat și de Lazio, AS Roma sau Borussia Dortmund. Ultimii care au intrat pe listă ar fi francezii de la Lyon.

Cu toate acestea, cei mai insistenți par a fi turcii de la Galatasaray. Ianis, născut la Istanbul, este un jucător foarte apreciat de Fatih Terim, care l-ar vrea în tricoul în care a făcut istorie Gică Hagi.

Ianis Hagi a disputat 20 de partide oficiale în Premiership, Cupa Ligii, preliminariile UEFA Champions League și UEFA Europa League. El a bifat trei goluri și patru pase de gol în aceast interval.

Partea dreaptă rămâne un pic o enigmă pentru că Ianis Hagi nu are ritm și este, fără îndoială, un număr 10. Ar fi interesant de văzut dacă și alți jucători vor primi oportunitatea de a juca acolo (n.r.- în bandă). Patterson ar fi prea defensiv sau Scott Wright ar putea primi o șansă?
Heraldscotland.com.