Idol în Italia, Olimpiu Moruțan este considerat cel mai bun jucător al momentului de la Pisa: „Inventează mereu câte ceva”

Robert Zanfir 30.11.2022, 18:27
Idol în Italia, Olimpiu Moruțan este considerat cel mai bun jucător al momentului de la Pisa: „Inventează mereu câte ceva”

Forma excelentă pe care o traversează Olimpiu Moruţan (23 de ani) i-a impresionat pe italieni, care îl consideră pe fostul mijlocaș de la FCSB drept „cel mai talentat jucător din Serie B”.

Fanii echipei naționale s-au ciupit când au văzut evoluția lui Moruțan în amicalul cu Slovenia. Mijlocașul a impresionat la Cluj și a confirmat nivelul excelent din ultima vreme. Mai mult, în victoria cu Moldova a venit și primul gol sub tricolor, semn că nu a fost un simplu foc de paie. Iar aprecierile la adresa jucătorului care aparține de Galatasaray au continuat și la revenirea la Pisa.

Idol în Italia, Olimpiu Moruțan este considerat cel mai bun jucător al momentului de la Pisa

Moruțan s-a învățat cu golul. A marcat superb cu Moldova, apoi a plecat în Italia, pentru a primi iar laudele jurnaliștilor locali. Nu și-a mai trecut numele pe tabelă cu Ternana, dar a pus piciorul decisiv la victoria echipei sale.

Pisa a învins cu 3-1 în runda 14 din Serie B. Două dintre goluri au venit din piciorul fostului jucător de la FCSB. Suficient ca să îi oblige pe italieni la noi cuvinte măgulitoare.

„Pisa lui D`Angelo câştigă pentru că face spectacol. Iar spectacolul provine în principal din piciorul românului Olimpiu Moruţan, 23 de ani, în momentul de faţă cel mai talentat jucător din Serie B.

De fiecare dată când atinge mingea este un real pericol pentru adversari, deoarece inventează câte ceva de fiecare dată şi trece cu uşurinţă.

Băiatul, care a crescut la Cluj, internaţional român, este împrumutat de la gruparea turcă Galatasaray şi nu ar fi putut alege o etapă mai bună în cariera sa pentru a se maturiza.

Din picioarele sale au ieşit patru goluri (unele, din manualul de fotbal), dar şi cinci pase decisive”, au scris jurnaliştii italieni de la „Tutto Sport”, despre internaţionalul român.

Cu 18 puncte adunate, Pisa este pe locul 10, la trei pași sub zona care asigură barajul pentru promovare.

Pisa îl poate transfera definitiv

Dacă va impresiona în Toscana, Moruțan ar putea rămâne la Pisa. Italienii trebuie să plătească 5 milioane de euro celor de la Galatarasay, dacă vor dori transferul definitiv. Totuși, dacă nu va reuși promovarea, mijlocașul naționalei va reveni, cel mai probabil, la Istanbul.

„Olimpiu Morutan, împrumutat de la Galatasaray la Pisa, îşi face un nume prin prestaţiile sale. Jucătorul vedetă în vârstă de 23 de ani ia cu asalt Seria B.

Preferat de antrenorul Luca D’Angelo în multe meciuri pe postul de număr 10, Moruţan impresionează în acest sezon”, notează jurnaliștii turci de la Fanatik.com.tr.

Urmăriți Playsport.ro și pe