Iese război cu FCSB. FRF vrea să-i prindă în flagrant cum fentează regulile. Ce riscă Becali

Ioan Valentin Oprea 17.03.2023, 21:23
Iese război cu FCSB. FRF vrea să-i prindă în flagrant cum fentează regulile. Ce riscă Becali

FRF a pornit un război împotriva antrenorilor care îşi împrumută Licenţa Pro. După ce Comitetul Executiv a stabilit ca tehnicienii care îşi închiriază licenţa să fie, începând din sezonul viitor, suspendaţi, pentru o perioadă de doi ani de zile, Federaţia mai pregăteşte şi alte măsuri dure.

Gazeta Sporturilor anunţă că forul condus de Răzvan Burleanu are în plan să formeze echipe speciale de observatori. Aceste echipe vor avea rolul de a efectua controale inopinate la antrenamentele formaţiilor din Superligă.

În cazul în care aceşti observatori speciali vor hotărî că antrenorul principal din acte nu este şi în realitate adevăratul A1, atunci Federaţia va impune sancţiuni.

Vestea nu este deloc primită bine de către oamenii din fotbalul românesc. „Contra povestea că în perioada de la Milan se întâmpla să nu-l vadă pe Ancelotti pe teren deloc, pe parcursul unei săptămâni. El își lăsa secunzii, preparatorii fizici să conducă pregătirea și urmărea exercițiile prin geamul unui birou”, a declarat un antrenor din Superligă, pentru Gazeta Sporturilor.

Poenaru – Dună, rocada din acte

Un caz celebru din fotbalul românesc de închiriere a Licenţei Pro este cel al lui Ilie Poenaru. Fostul antrenor principal al arădenilor de la UTA nu deţine decât Licenţa A şi nu are astfel dreptul de a pregăti o echipă din prima divizie. Secundul lui Poenaru, Marin Dună, are, pe de altă parte, Licenţa Pro. În acte, se face o rocadă între cei doi tehnicieni. Dună apare A1, iar Poenaru trece pe postul de secund.

Pentru că a dat indicaţii de pe bancă, Poenaru a primit o suspendare de patru etape. După ce s-a despărţit de gruparea arădeană, Poenaru a rămas în continuare liber de contract. Atunci când va reveni în Superligă, acesta va fi nevoit să îşi ispăşsească suspendarea de patru etape.

Conform noii hotărâri a Comitetului Executiv al FRF, Poenaru şi Dună nu vor mai putea face această rocadă din anul competiţional 2023-2024. Dună va risca, în noile condiţii, suspendarea pentru doi ani.

Mihai Pintilii, cel care conduce în realitate FCSB, se află, la rândul său, într-o situaţie similară. A încasat patru etape de suspendare de la Comisia de Disciplină a FRF.

Urmăriți Playsport.ro și pe