Ieșire necontrolată a lui Max Verstappen, campion mondial de Formula 1, la adresa unui jurnalist: „Gata, mi-a ajuns, nu mai accept”

Ștefănescu Dragoș 31.10.2022, 20:53
Ieșire necontrolată a lui Max Verstappen, campion mondial de Formula 1, la adresa unui jurnalist: „Gata, mi-a ajuns, nu mai accept”

Max Verstappen a câștigat duminică Marele Premiu al Mexicului după ce l-a depășit chiar în ultimul tur pe Lewis Hamilton. Pe tot parcursul weekend-ului, olandezul și echipa sa au ignorat publicația Sky Sports. Totul a pornit de la comentariile acide făcute de unul dintre reporterii publicației britanice la adresa lui Verstappen. Dublul campion mondial nu s-a mai putut abține și a răbufnit după cursa din Mexic.

 Max Verstappen, exasperat de un reporter de la Sky Sports. „Gata, mi-a ajuns, nu mai accept”

Duminică, 30 octombrie, Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Mexicului. Victoria olandezului a fost spectaculoasă, el reușind să-l depășească pe Lewis Hamilton în chiar ultimul tur al cursei. Verstappen și-a confirmat încă o dată statutul de lider incontestabil în Formula 1. După ce în sezonul trecut a cucerit titlul de campion mondial după o decizie controversată, olandezul a câștigat un nou titlu mondial. De această dată, succesul său este incontestabil.

Pe parcursul weekend-ului din Mexic, atât Max Verstappen cât și ceilalți membri ai echipei Red Bull Racing au ignorat publicația Sky Sports. Totul a pornit de la declarațiile acide făcute de reporterul Ted Kravitz la adresa lui Verstappen. La cursa din Statele Unite, jurnalistul a declarat că în 2021 olandezul i-a furat titlul mondial lui Hamilton.

Vădit deranjat de declarațiile jurnalistului de la Sky Sports, Verstappen a răbufnit după cursa din Mexic.

Tot anul au fost lipsiți de respect, mai ales o persoană. La un moment dat, nu mai pot accepta asta. Atmosfera de pe rețelele de socializare oricum este toxică, în felul ăsta doar înrăutățești situația.

Au continuat să mă jignească, dar la un moment dat nu mai pot tolera asta! Așa că am decis să îi ignor”, a declarat Max Verstappen, citat de PlanetF1.

Verstappen l-a detronat pe Michael Schumacher

Max Verstappen a scris istorie după ce a câștigat Marele Premiu al Mexicului. Pilotul RedBull l-a detronat pe Michael Schumacher, cel care deținea un record important. Olandezul a ajuns la 14 victorii într-un sezon, cele mai multe din istoria Formula 1. Verstappen s-a impus în cursele din Arabia Saudita, Italia (Enzo e Dino), USA (Miami), Spania, Azerbaijan, Canada, Franta, Ungaria, Belgia, Olanda, Italia (Monza), Japonia, USA (Texas) și Mexic.

Sancțiuni dure pentru Red Bull din partea FIA

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat decizia finală privind scandalul momentului din Formula 1, depășirea plafonului de cheltuieli din 2021 de către echipa Red Bull Racing.

Red Bull a fost aspru sancționată după ce s-a descoperit că a depășit plafonul de cheltuieli din 2021, an în care Max Verstappen a cucerit primul titlu mondial.

Plafonul era limitat la 145 de milioane de dolari, însă Red Bull a cheltuit cu 1,6% mai mult. Jurnaliștii din străinătate susțin că ar fi vorba de 2,2 milioane de dolari.

Reprezentanții FIA au anunțat sâmbătă, 29 octombrie, sancțiunile aplicate în cazul celor de la Red Bull.

Red Bull a fost amendată cu 7 milioane de dolari pentru nerespectarea plafonului bugetar în 2021. În plus, echipei i s-a redus limita alocată testelor aerodinamice în tunelul de vânt şi simulărilor pe computer.

Constructorul austriac, care a încheiat sezonul 2021 pe locul 2 la echipe, a fost pedepsit cu o reducere a timpului de testare aerodinamică a monoposturilor cu 10%.

Urmăriți Playsport.ro și pe