Iftime, dezamăgit de Andrei Chindriș. „Am semnat ca un primar de comună săracă”

Giosanu Catinca / 27.10.2021, 16:53
Iftime, dezamăgit de Andrei Chindriș. „Am semnat ca un primar de comună săracă”

Patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, s-a arătat dezamăgit de transferul lui Andrei Chindriş. La scurt timp după ce fundașul de 22 de ani a disputat primul său meci pentru formația lusitană, oficialul a transmis că se aștepta să obțină mai mulți bani de pe urma internaționalului român.

Andrei Chindriş a marcat primul său gol pentru Santa Clara

Transferat în vara trecută la Santa Clara, Andrei Chindriș a disputat primul său meci pentru formația lusitană. Fundașul a fost titlular în partida câștigată în fața celor de la FC Porto, în etapa a doua a fazei grupelor Cupei Ligii Portugaliei. Tânărul în vârstă de 22 de ani a debutat cu gol la formația portugheză. Internaționalul român a deschis scorul în minutul 17.

Ricardinho a majorat avantajul gazdelor, în minutul 65, înainte ca Taremi să reducă din diferenţă (min. 83). Da Cunha Correia a stabilit scorul final, în minutul 90+6. Astfel, Santa Clara a învins-o pe rivala sa cu 3-1 (1-0), pe teren propriu.

În Grupa D, Santa Clara este lider, cu patru puncte, urmată fiind de Rio Ave, care are un punct, şi FC Porto, formație care nu a obținut niciun punct.

Valeriu Iftime, despre Andrei Chindriș: ”E mai mult al meu decât al lor”

Valeriu Iftime a vorbit recent despre transferul lui Andrei Chindriș la Santa Clara. Finanțatorul moldovenilor susține că a acceptat imediat oferta portughezilor. Totuși, el a fost dezamăgit de Chindriș, care a avut oferte în mai multe rânduri, dar a preferat să rămână la Botoșani.

E un transfer destul de alambicat. El e mai mult al meu decât al lui Santa Clara, e 70% al meu. Dacă nu-l vinde într-un an, am pierdut tot, sau ceva de genul. N-aș putea să vă spun exact.

Transferul e făcut cu niște condiții pe care le-am semnat cu ochii închiși, ca un primar de comună săracă.”, a spus patronul celor de la FC Botoșani, în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport.

De la sosirea la Santa Clara, Andrei Chindriș a fost rezervă neutilizată într-un meci de campionat cu Benfica (0-5), iar ulterior nu a mai apărut în lot la următoarele patru jocuri. 1,2 milioane de euro este cota de piață a lui Chindriș, conform publicației de specialitate Transfermarkt.