Îi duce Joan Laporta „cu zăhărelul” pe fanii Barcelonei? Fostul director al clubului face acuzații grave: „Sunt doar fumigene”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.06.2022, 18:40
Îi duce Joan Laporta „cu zăhărelul” pe fanii Barcelonei? Fostul director al clubului face acuzații grave: „Sunt doar fumigene”

Joan Laporta este acuzat de Toni Freixa, fostul director al Barcelonei, că îi păcălește pe fanii echipei catalane în ceea ce privește interesul pentru transferuri de jucători cu nume în această perioadă. Se știe foarte bine că echipa de pe Camp Nou traversează încă o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, președintele clubului tot insistă că va transfera în această vară fotbaliști cu cotă.

Pe lista lui Joan Laporta s-ar număra inclusiv Robert Lewandowski, Jules Kounde, Raphinha sau Bernardo Silva. Doar că Toni Freixa este de părere că aceste zvonuri reprezintă doar „praf în ochii” suporterilor formației blaugrana.

Joan Laporta este acuzat că îi amăgește pe fanii Barcelonei cu promisiunile legate de eventuale transferuri importante în această vară

Avocatul catalan, care a candidat recent la alegerile prezidențiale de la FC Barcelona, câștigate de Joan Laporta, le-a transmis fanilor echipei un mesaj extrem de sugestiv în acest sens prin intermediul Twitter. El a spus clar că nu crede că echipa antrenată de Xavi Hernandez va reuși să facă transferuri răsunătoare în această vară.

Știți că Lewandowski, Kounde, Raphinha sau Bernardo Silva nu vor veni? Știți asta, nu?”, a scris Freixa.

Toni Freixa: „Ei doar vând fumigene”

Ulterior, el a continuat și a spus prin intermediul celor de la El Partidazo de COPE că anunțurile conducerii Barcelonei, referitoare la transferuri, sunt doar, cum le-am numi noi în România, niște „fumigene”.

Nu mă las păcălit de discuțiile legate de transferurile Barcelonei. Ei doar vând fumigene. Ceea ce spun ei intră în contact cu realitatea și nu am de ales decât să avertizez oamenii că așa ceva (n.r. transferurile respective) nu se va întâmpla. Unul poate veni, în cazul în care un jucător este vândut. Vinde mult mai mult să spui că va veni Bernardo Silva. Merg puțin împotriva valului. În momentul de față, la Barcelona este convenabil să se vândă iluzii”, a spus Freixa sursei citate.

Din spusele lui Freixa, dar și din felul în care arată realitatea financiară de la Barcelona, Joan Laporta nu va putea aduce alți jucători decât dacă va ceda unii din actualul lot. Cele mai mari șanse la un transfer pe bani mulți le are Frenkie de Jong. Mijlocașul central olandez în vârstă de 25 de ani este dorit cu insistență de Erik ten Hag, fostul său antrenor de la Ajax, la Manchester United. Însă, pentru moment, cele două cluburi nu se pun de acord în privința sumei de transfer.