Îl acuză pe Loți Boloni că nu-l interesează viitorul naționalei României: „N-o să stea să crească jucători pentru România”

Bordei Radu / 09.01.2022, 18:26
Îl acuză pe Loți Boloni că nu-l interesează viitorul naționalei României: „N-o să stea să crească jucători pentru România”

Viitorul naționalei României nu este, încă, foarte clar. Loți Boloni pare alesul Federației pentru a prelua selecționata, dar deocamdată nu s-a ajuns la o înțelegere. Se știe că experimentatul antrenor este un negociator abil, care nu lasă nimic la voia ântâmplării. Toate semnele indică, însă, că fostul antrenor de la Sporting, Monaco sau Panathinaikos va prelua cârma naționalei.

Se așteaptă un anunț oficial săptămâna viitoare, iar România va avea un antrenor foarte experimentat. Boloni s-ar întoarce la națională, după ce a mai pregătit selecționata în 2001. Atunci, despărțirea nu a fost una fericită, dar antrenorul pare mai determinat acum să ducă România la un turneu final.

Este Boloni viitorul naționalei României? „Să zicem mersi dacă îl aducem, la situația noastră”

Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, crede că Federația ar reuși o lovitură importantă, dacă l-ar convinge pe antrenor să semneze. Experiența acestuia și valoarea sa pot aduce rezultate la națională.

Fotbalul este la pământ, doar impresarii ne țin în viață. Ei vând la suprapreț, că sunt descurcăreți și își știu meseria. Ce ne mai mirăm? Știu că Boloni nu este interesat neaapărat să construiască jucători pentru naționala României. Dar la groapa în care ne aflăm, să zicem mersi dacă semnează. Este un antrenor valoros, experimentat, un fost mare fotbalist, cu palmares și ca antrenor. Ungurul este băiat deștept, dacă primește acum o ofertă mai bună, va fugi imediat, crede fostul șef al Ligii Profesioniste

Care este punctul care îl nemulțumește pe Boloni, în negocierile cu FRF

Salariul nu reprezintă o problemă, Boloni ar fi acceptat deja oferta de 30.000 de euro pe lună prezentată de Răzvan Burleanu. Antrenorul ar vrea, însă un contract pe 4 ani. Acesta crede că este nevoie de continuitate la echipa națională, tocmai pentru a avea timp să impună filosofia dorită. În schimb, șefii de la Casa Fotbalului ar vrea doar un contract pe doi ani, cu posibilitate de prelungire, în cazul calificării la Euro 2024.

Dacă n-are performanţă, cât e el de Boloni, îl iau spectatorii în primire de pleacă singur. Oricum nu stă 4 ani chiar dacă face contract pe 4 ani, nu stă 4 ani. Cu toate că fiind arsă federația o dată, cred că face contract așa cum trebuie cu clauze puternice. Dacă este așa, Stoichiță este de felicitat. Dar Burleanu nu are de ales, nu mai poate merge pe mâna tinerilor. Nu știu ce varianta alege, dar trebuie să aleagă o variantă câștigătoare, a declarat Dragomir, pentru Antena Sport