Ilie Dumitrescu a ales următorul căpitan de la FCSB: „Are potențial, e un lider”

Robert Zanfir / 27.07.2022, 20:54
Ilie Dumitrescu a ales următorul căpitan de la FCSB: „Are potențial, e un lider”

Ilie Dumitrescu (53 de ani) crede că Florinel Coman (24 de ani) ar trebui să fie următorul căpitan al FCSB, după transferul lui Florin Tănase în China. Fostul mare internațional este un susținător declarat al jucătorului adus de Gigi Becali de la Viitorul (actuala Farul Constanța – n.r.).

Plecarea lui Florin Tănase de la FCSB poate fi șansa mult așteptată de Florinel Coman. Intrat într-o criză fără precedent după accidentarea suferită cu Backa Topola, în urmă cu trei ani, Coman a fost avertizat în mai multe rânduri de Gigi Becali. Omul de afaceri s-a arătat dispus chiar să îl sacrifice pe Octavian Popescu, pentru a-i face loc în primul „11”.

Ilie Dumitrescu spune că Florinel Coman ar trebui să fie căpitanul FCSB

Retragerea din fotbal a lui Gigi Becali a durat câteva zile. Omul de afaceri a anunțat plecarea lui Florin Tănase la Shanghai Port, astfel că balanța contabilă a clubului se va echilibra. Trei milioane de euro va primi FCSB în schimbul căpitanului, iar latifundiarul din Pipera va avea resurse pentru completarea bugetului anual.

De toate acestea ar putea profita Florinel Coman. Ilie Dumitrescu este convins că „Mbappe” merită nu doar să fie titular, ci chiar să poarte banderola.

„Florinel Coman să fie căpitanul! Vorbim despre un lider incontestabil, el trebuie să fie. Are potențial și va juca, va fi titular și va fi unul dintre jucătorii importanți.

Dacă a plecat Tănase, pentru mine, singurul lider de la FCSB, acum, este Florin Coman. El trebuie să fie căpitanul echipei! E cel mai bun jucător de la FCSB. Lider adevărat, a fost la echipa națională”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

3 milioane de euro este cota lui Florinel Coman, conform transfermarkt
1 gol a marcat Florinel Coman în ultimele două sezoane în tricoul FCSB

Gigi Becali, un ultim avertisment pentru Florinel Coman

Eu am vorbit cu Florinel și i-am zis ‘Florinele, am dat trei milioane pe tine, ești cel mai talentat din România, n-ai confirmat. Vii după accidentare, te ajutăm, dar îți spun un lucru, antrenează-te bine că e greu să joace cineva în locul lui Tavi.

Eu fac un sacrificiu, îl iau pe Tavi din stânga și în pun inter stânga. Atunci vezi ce faci, pentru că e greu să joci. Dacă nu dai randament maxim în stânga, la revedere!’ El a zis ‘da, nea Gigi, sunt conștient’. Ca dovadă, mi-a zis Meme că e foarte serios la antrenamente,
Gigi Becali, la Pro Arena.