Ilie Dumitrescu a măturat pe jos cu preferații lui Gigi Becali de la FCSB: „Perlele astea nu prea s-au văzut. Trebuie să dea de gândit!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.07.2021, 17:51
Ilie Dumitrescu a măturat pe jos cu preferații lui Gigi Becali de la FCSB: „Perlele astea nu prea s-au văzut. Trebuie să dea de gândit!”

Ilie Dumitrescu a măturat pe jos cu preferații lui Gigi Becali de la FCSB. Echipa roș-albastră a învins cu 1-0 pe Shakhter Karagandy în prima manșă a turului doi preliminar din Conference League. Andrei Cordea a marcat singurul gol al echipei antrenate de Dinu Todoran în minutul 42 cu un șut cu piciorul stâng din marginea careului de 16 metri.

Jocul FCSB-ului nu a strălucit însă. Ba chiar în anumite momente vicecampioana României a arătat destul de rău din punct de vedere defensiv. Mai ales pe final de meci, când echipa de pe locul 11 din Kazahstan a ratat câteva ocazii bune de gol. Una dintre ele a fost chiar foarte mare, doar intervenția fantastică a lui Vlad făcând ca scorul să rămână 1-0.

Ilie Dumitrescu a măturat pe jos cu preferații lui Gigi Becali de la FCSB: „Perlele astea nu prea s-au văzut. Trebuie să dea de gândit!”

Jocul echipei lui Dinu Todoran a fost destul de criticat după meci. Fostul internațional Ilie Dumitrescu a tras un semnal de alarmă referitor la jucătorii ofensivi de la FCSB. Jucătorii pe care patronul Gigi Becali îi laudă cu fiecare ocazie și cu care speră să dea lovituri importante pe piața transferurilor în anii următori. Dumitrescu a explicat că acei jucători ar fi trebui să arate un nivel de joc mult mai ridicat, în condițiile în care au întâlnit un adversar destul de modest.

Băieții ăștia împingeau mingea, nu o loveau. Au fost momente ridicole, nu puteau să dea o pasă de trei metri cei de la Karagandy. Eu n-am văzut un jucător, din perlele astea, să se distreze cu ei.

Noi, în trecut, ne distram dacă prindeam un asemenea adversar. N-am văzut un jucător care să vină și să dea trei goluri. La nivelul ăsta trebuie să fii superior. Trebuie să le dea de gândit asta”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Dinu Todoran nu a părut deloc îngrijorat la finalul meciului

Dinu Todoran nu s-a arătat însă foarte deranjat de modul în care echipa sa a arătat în acest meci. El a subliniat în mai multe rânduri că jucătorii se află la început de sezon și e normal să aibă un ritm mai scăzut. Todoran nu a fost foarte îngrijorat nici de ratările avute de cei de la Shakhter pe final de meci. Antrenorul FCSB-ului a spus că jucătorii kazahi au avut doar două ocazii, ci nu șase așa cum spusese reporterul care i-a luat interviul de după meci.

Suntem favoriți și la meciul retur și pentru calificare. O sa reglăm anumite aspecte. E început de campionat, am avut un meci greu la Botoșani. Dar ușor-ușor o să ne revenim. De asta ne-am pregătit, să jucăm din trei în trei zile. V-am mai zis. Toți jucătorii care sunt la noi trebuie să fie pregătiți, pentru a intra de la început, la pauză sau pe parcurs.

Se putea mult mai bine, dar o să căpătăm prospețimea de care avem nevoie. Andrei este un portar de echipă națională, care și-a arătat încă o dată valoarea. Am presat, am avut posesie, se întâmplă la fotbal. A fost o greșeala a lui Iulian, iar Andrei a reușit să scoată. Știu de două ocazii (ale adversarilor), nu știu de șase. Suntem foarte bine și ușor-ușor o să vedeți că suntem favoriți și pentru calificare”, a spus Todoran la Pro X.