Ilie Dumitrescu, reacție nervoasă după retrogradarea lui Dinamo. „Să vină alt Negoiță pe un cal alb” Cine sunt vinovații pentru situația “câinilor”

Octavian Vasilescu 31.05.2022, 09:00
Ilie Dumitrescu, reacție nervoasă după retrogradarea lui Dinamo. „Să vină alt Negoiță pe un cal alb” Cine sunt vinovații pentru situația “câinilor”

Dinamo va juca în Liga 2 în sezonul următor, iar situația clubului este critică în acest moment. Ilie Dumitrescu este de părere că Dinamo are nevoie de un nou patron pentru a evita falimentul.

Fostul internațional spune că Dinamo ar fi dispărut în urmă cu câțiva ani, dacă nu ar fi intervenit Ionuț Negoiță. Ilie Dumitrescu spune că Dinamo poate rămâne în viață numai dacă un alt om de afaceri va veni lângă echipă și va stinge din datorii.

Dinamo a retrogradat în Liga 2 după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor 1-3 la general. Ardelenii au câștigat acasă, scor 2-0, iar returul din „Groapă” s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Ilie Dumitrescu, dezamăgit de situația de la Dinamo

Ar fi important să mai apară un Negoiță la Dinamo, să o salveze din insolvență, așa cum a salvat-o atunci Negoiță. Aș mai vrea să apară un Negoiță acum, în momentul ăsta, pentru Dinamo.

Pentru că el a salvat echipa din insolvență. Și au fost la un meci – dacă nu făceau egal în ultimul minut la Craiova – să fie campioni. Cu Negoiță. Au fost egalați în ultimul minut. Câștiga campionatul Dinamo, pentru că mai avea un meci acasă, pe care trebuia să-l câștige.

Deci trebuie să apară un alt Negoiță acum. Nu este de vină Negoiță în chestia asta, ci după Negoiță. Era și înjurat…

Acum ar fi bine să apară un Negoiță pe un cal alb, dar nu mai are cum să fie un Negoiță, pentru că sunt pe cale de dispariție oameni ca Negoiță, care să vină să bage acum 7, 8, 10 milioane, cum a făcut Neluțu Varga la Cluj.

După aia, tot ce s-a întâmplat între suporteri și Negoiță… Uite că n-a mai apărut un alt Negoiță și s-a ajuns în situația asta complicată”, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru Digi Sport.

VEZI AICI Cela mai tari imagini din barajul Dinamo – Universitatea Cluj.

Ionuț Negoiță a investit la Dinamo în perioada 2013 – 2020.

Presa din străinătate scrie despre retrogradarea lui Dinamo

Football24 (Ucraina): „Fosta echipă a lui Mircea Lucescu, Dinamo, a retrogradat pentru prima dată în istorie. Polițiștii i-au salvat pe jucători de furia suporterilor. Dinamo a retrogradat în mod natural după o perioadă lungă în care clubul s-a aflat într-un haos general. Fosta echipă a lui Mircea Lucescu se află acum pe marginea prăpastiei”.

Sport-FM (Grecia): „Dinamo București a retrogradat pentru prima oară în istorie! După 74 de ani de istorie, clubul va juca în liga secundă. În trecut cea mai puternică echipă din România, Dinamo a fost trimisă de Universitatea Cluj în Divizia B. Dinamo are la activ 18 titluri și 13 Cupe ale României. Jucătorii au fost protejați de polițiști pentru a părăsi stadionul în siguranță”.

Timpul (Republica Moldova): „Dinamo București a retrogradat! Echipa din Ștefan cel Mare va juca în Liga a II-a. Dinamoviştii vor evolua în eşalonul secund pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, în 1948.”.

90minut (Polonia): „Dinamo a căzut din prima ligă pentru prima oară în istorie. Aceștia nu au reușit să-și ia revanșa în returul play-off-ului cu Universitatea Cluj, după 0-2 în tur”.

VIDEO Giani Kiriță, discurs dur la PlaySport Live

Nu prea mai am cuvinte, mi-am dat sufletul pentru clubul asta. O gloată de ratați au reușit să ne facă de rușine. Acești băieți au avut tupeul să răspundă că ei fac, că dreg și uitați unde au dus echipa.

Un club că Dinamo nu se retrogradează. O gloată de ratați. Luați bagajul, plecați, ei nu au ce să facă la Dinamo. Nu putem să ne ascunde după degete. Nu au avut bun simț, nu au avut respect, și-au bătut joc de culorile acestui club. Ratații ăștia ne-au făcut de rușine”, a spus Giani Kiriță, la Playsport Live.