Ilie Poenaru vrea să distrugă „mitul” apartenenței de FCSB. Academica Clinceni are planuri mari în play-off

Marian Cărăvan / 18.04.2021, 18:07
Ilie Poenaru vrea să distrugă „mitul” apartenenței de FCSB. Academica Clinceni are planuri mari în play-off

Academica Clinceni este prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1. Dacă în sezonul trecut, ilfovenii s-au aflat în jumătatea inferioară a clasamentului, acum se luptă cu granzii Ligii 1. Mai mult decât atât, Academica a produs o imensă surpriză în sezonul regular, învingând-o pe FCSB, pe Arena Națională. S-a vorbit atunci de un posibil aranjament, în sensul facilitării prezenței celor de la Academica în play-off. Asta pentru ca roș-albaștrii să aibă din start asigurate puncte în lupta pentru titlu cu CFR. Academica are însă planuri mari în play-off, iar antrenorul Ilie Poenaru vrea să distrugă „mitul” apartenenței de FCSB.

Academica Clinceni are planuri mari în play-off

Prezența în lotul Academicii Clinceni a unor jucători care au evoluat pentru FCSB a dat naștere unor speculații. Acestea au apărut imediat după victoria surprinzătoare a academicienilor, de pe 7 februarie, 1-0 cu FCSB, pe Arena Națională. Varianta că Academica Clinceni este „vasala” FCSB l-a scos din sărite pe antrenorul Ilie Poenaru. Acesta vrea să distrugă „mitul” apartenenței de FCSB. Tehnicianul Academicii Clinceni nu mai suportă ca despre echipa sa să vorbească la acest mod și dă cărțile pe față. Ilie Poenaru e deranjat de faptul că nimeni nu vorbește despre realizările echipei sale, ci doar despre aceste presupuse legături cu echipa lui Gigi Becali. Academica Clinceni are planuri mari în play-off.

Eu am mai declarat, noi nu suntem și nu mai avem nicio treabă cu FCSB, nicio legătură cu ei. Nu mai avem niciun jucător împrumutat de la ei. O să încercăm să demonstrăm asta pe teren”, a declarat Ilie Poenaru, înainte de începerea play-off-ului.

Academica Clinceni începe play-off-ul duminică, de la ora 18:30, pe terenul campioanei CFR Cluj.

Bucurie in vestiarul Academicii Clinceni dupa victoria cu FCSB. Ilie Poenaru vrea sa distruga „mitul” apartenentei de FCSB
Bucurie in vestiarul Academicii Clinceni dupa victoria cu FCSB. Ilie Poenaru vrea sa distruga „mitul” apartenentei de FCSB

Academica Clinceni, surpriză de proporții în sezonul regular. Victorie cu FCSB

Aademica Clinceni a produs o surpriză de proporții în etapa a 22-a din Liga 1. Pe 7 februarie, „perlele” lui Becali au fost învinse de „furnicile” lui Poenaru! Victorie mare pentru Clinceni pe Arena Națională.

Deși pornea cu statutul de favorită certă, FCSB se înclina atunci în fața Academicii Clinceni. Formația aflată atunci pe locul 5 învingea liderul campionatului și îi punea în pericol poziția din clasament. FCSB – Academica Clinceni 0-1, unicul gol al meciului fiind marcat de Jutric, în minutul 60.

FCSB a pierdut în fața unei echipe ambițioase, din care au făcut parte foști jucători ai roș-albaștrilor. Gardoș, Adi Popa și Rusescu s-au aflat azi pe Arena Națională, în echipa antrenată de Ilie Poenaru. Academica Clinceni este surpriza plăcută a actualului sezon. Ilfovenii nu erau luați în calcul pentru o prezență în play-off, mai ales după cum s-au prezentat în sezonul precedent.

FCSB nu mai pierduse din 13 decembrie 2020. Atunci, în etapa a 13-a, campioana CFR Cluj o învingea pe FCSB cu scorul de 2-0. A fost totodată prima înfrângere pe teren propriu pentru FCSB, după șapte luni. Pe 31 iulie 2020, FCSB pierdea acasă, scor 0-2, tot cu CFR Cluj, în play-off-ul precedentei ediții de campionat.