Imagine fabuloasă cu Gigi Becali! A donat 200.000 de euro și a primit ordinul „Crucea Sfântului Ioan cel Nou”

Catinca Giosanu 27.05.2022, 11:59

Gigi Becali este recunoscut pentru actele sale de caritate, atât în țară, cât și peste hotare. Patronul lui FCSB vrea să se călugărească și construiește un oraș monahal în România. El a mers de mai multe ori la Muntele Athos, a trimis ajutoare uriașe și în Africa, acolo unde ajută mii de copii și ridică biserici.

Gigi Becali a primit Ordinul eparhial „Crucea Sfântului Ioan cel Nou”

Finanțatorul celor de la FCSB a făcut donații și pentru spitalele din Republica Moldova. De asemenea, el a donat 200.000 de euro pentru o biserică din Cahul.

Gesturile făcute de Gigi Becali nu au fost trecute cu vederea. Latifundiarul a primit Ordinul eparhial „Crucea Sfântului Ioan cel Nou”.

Episcopul Basarabiei de Sud a acordat Ordinul eparhial „Crucea Sfântului Ioan cel Nou” domnilor George Becali și Andrei Botnar și Ordinul eparhial „Crucea Sfântului Ierarh Dionisie Erhan” principalilor sprijinitori la ridicarea și înfrumusețarea Centrului eparhial și a paraclisului târnosit în această zi.”, a transmis ziarullumina.ro.

Distincția a fost acordată la finalul slujbei de sfințire a Paraclisului Eparhial din Cahul. Evenimentul a avut loc joi, 26 mai.

Ce avere are Gigi Becali

Patronul celor de la FCSB are o avere colosală. Cu toate acestea, el a anunțat că nu este dispus să mai investească sume importante în fotbal. În schimb, face donații de sute de mii de euro.

Domnul Becali mi-a spus că va construi biserici, mănăstiri, va ajuta comunitatea cu apă potabilă și îi va ajuta pe tineri să meargă la studii. De asemenea, că va ajuta mulți studenți să urmeze universități bune din Africa și va suportă burse școlare pentru tinerii noștri. În momentul discuției, mănăstirea noastră era la nivel de fundație. Am mers în biroul lui și l-am întâlnit acolo. Mi-a pus mai multe întrebări iar eu i-am răspuns la toate.

Domnul Becali a trimis imediat echipe de ingineri, arhitecți și artiști plastici din România în Africa, oameni care au mai lucrat la biserici ortodoxe și alte proiecte. După ce m-am întors în Uganda, el a început construcția Mănăstirii St Catherine’s, care a devenit singura mănăstire din Africa de Sud. Construcția a fost ridicată pe dealurile din Kiyindi Parish Buikwe District – Uganda, pe malul lacului Victoria.”, a mai spus stareța Mănăstirii Ortodoxe St. Catherine’s, potrivit celor de la fanatik.ro.

”Eu vreau să fiu frate cu Hristos și să mă înfieze Dumnezeu”

Becali a dezvăluit în cadrul unui interviu că vrea să se mute în ”Satul lui Dumnezeu din mijlocul Munţilor Vâlcii”.

Sunt păcătos. Acuma sunt la zero. Lumea zice că e credincios Becali. Ce credincios? Sunt zero, mă! Pe cât avansezi în credință, pe atât îți dai seama că ești zero. Știi de ce? Pentru că eu vreau să mă sfințesc și să fiu lângă Tronul lui Hristos. Eu vreau să fiu frate cu Hristos și să mă înfieze Dumnezeu. Că se poate asta (…) Prin milostenie și prin dragoste. Și asta încerc. Să vină Hristos în inima mea și să stea El și ce fac să nu mai fac nimic eu, să facă El toate.”, a declarat Gigi Becali.

Urmăriți Playsport.ro și pe