Imaginea care spune tot despre relația dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea. „Nu ne face cinste”

Moldoveanu Camelia / 15.03.2022, 21:20

Simona Halep și Sorana Cîrstea nu sunt în cele mai bune relații, iar asta s-a putut observa și la Indian Wells. Duelul 100% românesc a început cu un moment cel puțin controversat.

Imagini cât o mie de cuvinte cu Simona Halep și Sorana Cîrstea

Simona Halep și Sorana Cîrstea se duelează în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, într-un meci în care miza e uriașă. În joc sunt puse următoarele: un cec de 180.000 de dolari, 215 puncte WTA, multe orgolii și, nu în ultimul rând, supremația în clasamentul mondial.

Despre relația dintre cele două jucătoare de tenis din România s-a vorbit mult, însă mereu s-a ajuns la aceeași concluzie: nu se prea agreează. Mai mult, înainte de a ajunge pe teren și de a începe duelul, Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost surprinse într-o ipostază care vorbește de la sine.

În timp ce erau transportate către terenul de tenis, Simona și Sorana au sta spate în spate în mașina de tipul celor întâlnite pe terenurile de golf (n.r. vezi galeria foto). Cele două nu au schimbat nicio vorbă, motiv pentru care Marius Șumudică a avut o reacție acidă:

Nu ne face cinste”, a reacționat Marius Șumudică, potrivit digisport.ro.

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au mai confruntat până acum de 3 ori, iar iubita lui Ion Ion Țiriac este câștigătoare la general cu scorul de 2-1:

  • 2008, București 50k: 3-6, 6-3, 6-1 pentru Sorana Cîrstea
  • 2010, Marbella: 6-4, 7-6(4) pentru Simona Halep
  • 2010, Cincinnati: 6-2, 6-4 pentru Sorana Cîrstea

O rivalitate veche

Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt cele mai bine poziționate jucătoare de tenis din România în clasamentul WTA. Cu că se știu încă de mici, acestea nu sunt în relații deloc bune.

Nu vorbesc deloc cu Sorana. Suntem colege, dar nimic altceva”, a spus Simona Halep la un moment dat despre Cîrstea.

Se spune că rivalitatea cu Simona Halep ar fi un motiv principal pentru care Sorana Cîrstea stă departe de echipa de tenis a României.

„Nu! E o decizie venită pe o bază. Am jucat foarte mulți ani pentru România și am dat tot ce am avut mai bun.

Acum vreau să las locul celor care sunt pregătite să ajute România mai departe. Am fost întrebată, dar am gândit bine când am luat decizia și nu mă mai întorc”, spunea Sorana Cîrstea, la începutul anului 2020.

Mai mult, Sori a mărturisit că ea și Simona Halep sunt foarte diferite, motiv pentru care n-au putut fi niciodată prietene.

Noi ne știm de la 8 ani. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu există două persoane mai diferite decât noi două. Cu toate astea, respect ceea ce a făcut. Am vorbit întotdeauna extraordinar de frumos despre ea”, spunea Sorana, acum câțiva ani, pentru mirceamester.ro.