Imagini greu de privit! Monfils a plâns la conferința de presă: ”Mă antrenez ca un măcelar…”

Giosanu Catinca / 08.02.2021, 19:18
Imagini greu de privit! Monfils a plâns la conferința de presă: ”Mă antrenez ca un măcelar…”

Imagini rar întâlnite la Australian Open! Tenismentul Gael Monfils a izbucnit în plâns la conferința de partida cu Emil Ruusuvuori (Finlanda, 86 ATP). Mesajul transmis de francez după eliminarea din primul de la turneul de la Melbourne.

Gael Monfils a început să plângă după eliminarea de la Australian Open

Gael Monfils (34 de ani, locul 11 ATP) a fost învins de Emil Ruusuvuori (21 de ani, 86 ATP), scor 6-3, 4-6, 5-7, 6-3, 3-6. Trei ore și 46 de minute a durat partida. La final, jucătorul de tenis nu a mai rezistat și ”a dat apă la șoricei”.

Al zecelea favorit de la Australian Open a pierdut surpinzător în fașa finlandezului.

După înfrângerea suferită în primul tur al Australian Open, sportivul a recunoscut că trăiește un ”coșmar”. Asta, din cauza lipsei de rezultate din ultimul an, pentru care este și constant criticat. Deși a încercat să se abțină, Gael Monfils a început să plângă la conferință.

Gael Monfils a plâns la conferința de presă de la Melbourne
Gael Monfils a plâns la conferința de presă de la Melbourne / Sursa Foto: Twitter

”As vrea să mă trezesc din acest coșmar, dar nu pot!”

Gael Monfils a fost protagonistul celui mai emoționant moment al primei zile de turneu la Australian Open 2021. La conferința de presă organizată după meciul pierdut în cinci seturi, tenismenul francez a început sa plângă în fața jurnaliștilor străini. Pentru el, aceasta este a sasea eliminare în primul tur consecutivă.

Aș vrea să ies din acest coșmar, dar nu pot. Cer puțină milă. Am pierdut. Am pierdut foarte mult și mă doare. Mă antrenez ca un măcelar și nu merge… Aș vrea să mă ridic și să spun că acest coșmar s-a încheiat! Dar sunt într-un coșmar și nu știu când se va termina. Mama mea îmi va spune că trebuie să mă antrenez în continuare și că totul se va schimba.”, a declarat Monfils la conferința de presă.

Francezul spune, printre altele, că nu știe ce să mai facă pentru a se putea trezi din acest coșmar.

Nu am deloc încredere în mine, vreau să ies din acest coșmar și nu pot. Nu știu când se va încheia. E greu. De fiecare dată când ajung aici mă simt judecat, am pierdut din nou. Nu pot să servesc, joc prost. Sunt sincer și voi avea nevoie de timp. Nu mă judecați, vă cer ajutorul. Muncesc din greu, dar am zero încredere. Nu mă simt bine”, a mai spus Monfils.

Ultima oară, Gael Monfils a reușit să se impună pe 27 februarie 2020, 6-3, 6-3 cu Richard Gasquet. S-a întâmplat în sferturile turneului de la Dubai.