Imagini uluitoare cu Borcea. Omul de afaceri a ajuns din nou la tribunal. Ce se întâmplă cu fostul acționar de la Dinamo

Giosanu Catinca / 07.02.2021, 12:20
Imagini uluitoare cu Borcea. Omul de afaceri a ajuns din nou la tribunal. Ce se întâmplă cu fostul acționar de la Dinamo

Cristi Borcea uimește din nou. Omul de afaceri, în vârstă de 51 de ani, a ajuns iarăși la tribunal. Ce se întâmplă cu fostul acționar de la Dinamo?

Borcea a ajuns din nou la tribunal

Cu toate că stă departe de lumea fotbalului, Cristi Borcea a ajuns din nou la tribunal.
În urmă cu jumătate de an, Cristi Borcea a fost surprins încălcând regulile de circulație rutieră. Mai exact, el a fost prins de radar, circulând cu o viteză mult peste limita legală. La acel moment, omul de afaceri circula pe raza sectorului 2. În urma celor întâmplate, fostul acționar de la Dinamo s-a ales cu permisul suspendat pentru 3 luni și o amendă de 1.305 lei. Ulterior, afaceristul a dat în judecata Poliția. El a recurs la acest gest, deoarece, conform legii, era obligat să dea din nou examen pentru a-și recăpăta mai devreme permisul, arată impact.ro.
O să mă documentez pentru obținerea permisului, legal, după o lună. O să urmez toți pașii legal, e normal”, a declarat Cristi Borcea, la vremea respectivă.

Cum a putut să-i șocheze pe judecători

În momentul în care a ajuns în fața magistraților, Cristi Borcea a susținut că nu el a fost în imaginile surprinse pe camerele de radar. Asta, în condițiile în care inițial a recunoscut că a greșit.

Am greșit, am plătit”, afirmase fostul acționar de la Dinamo la momentul producerii incidentului neplăcut.

De asemenea, Borcea a folosit diverse argumente, pentru a iesi în câștig de cauză. Avocatul acestuia susținea că: ”viteza a fost înregistrată eronat din cauza amplasării defectuoase a radarului”. În plus, mai spunea că nu el a circulat cu acea viteză. El declarase că la volan se afla, cel mai probabil, un alt șofer cu care a fost confundat. Totodată, Borcea a mai cerut o dovadă că polițistul avea atestat de operator radar și că aparatul era verificat metrologic.

După vizionarea înregistrării la tribunal, ultimul argument a fost că aceasta are mai puțin de 5 secunde și că nu apare nicăieri în planșa prezentată limitarea de viteză din zona respectivă.

Cristi Borcea a ajuns din nou la tribunal. Momente delicate pentru afacerist
Cristi Borcea a ajuns din nou la tribunal. Momente delicate pentru afacerist

Cristi Borcea a pierdut procesul cu Poliţia Rutieră

Magistrații au respins toate argumentele aduse de Borcea și au considerat că sancțiunea este una corectă.

Instanța constată că sancțiunile au fost aplicate cu respectarea prevederilor legale, fiind totdată proporționale cu gravitatea faptei și cu periculozitatea contravenientului, având în vedere că petentul a circulat cu o viteză mare în localitate, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic și pietoni”, se arată în decizia judecătorilor.

Chiar și așa, Borcea nu se lasă. El a făcut apel la hotărârea judecătorilor, urmând ca acesta să aibă loc în primele luni ale acestui an.