Imaginile dezastrului! Cum arată orașul Glasgow, după petrecerea de titlu a fanilor lui Rangers

Olteanu Ștefan 09.03.2021, 08:38
Imaginile dezastrului! Cum arată orașul Glasgow, după petrecerea de titlu a fanilor lui Rangers

Rangers a luat al 55-lea titlu din istorie, iar fanii au organizat o sărbătoare monstru pe străzile din Glasgow. Autoritățile i-au convins cu greu să plece acasă, iar în urma lor, pe străzi a rămas un dezastru. Mai mulți suporteri au fost arestați, iar alții au primit amenzi din partea polițiștilor.

Cum arată orașul Glasgow, după petrecerea de titlu a fanilor lui Rangers

Rangers a cucerit titlul cu numărul 55 din istorie, iar fanii au ieșit pe străzile din Glasgow pentru a sărbători. Nu s-a mai ținut cont de distanțare socială și de nici o măsură de siguranță impusă de pandemie. Mii de fani s-au îmbulzit pe stăzi cântând și consumând bauturi alcoolice, iar în cele din urmă a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru ca situația să fie aplanată.
Inclusiv prim-ministrul Scției, Nicola Sturgeon a intervenit pentru a le cere suporterilor să intre în casă. Ulterior ea a rugat și clubul Rangers să facă un apel la fani pentru ca situația să nu degenereze.
În cele din urmă s-a lăsat cu câteva zeci de persoane arestate și cu mai multe amenzi, anunță șeful poliției din Glasgow, conform Daily Mail.

Imaginile dezastrului pe străzile din Glasgow
Imaginile dezastrului pe străzile din Glasgow

Prioritatea noastră a fost siguranța publicului. Oamenii noștri au fost puși în niște circumstanțe dificile, pentru că mii de suporteri au ieșit să sărbătorească în mai multe locuri ale orașului”, se arată într-un comunicat al poliției.

În Scoția, la fel ca în multe alte țări europene, adunările publice sunt interzise din cauza pandemiei. 28 de persoane au fost arestate după petrecerea din Glasgow, se arată în comunicatul polițiștilor scoțieni.

Fanii au făcut dezastru pe străzile din Glasgow, la scurt timp după ce Rangers a cucerit al 55-lea titlu din istorie
Fanii au făcut dezastru pe străzile din Glasgow, la scurt timp după ce Rangers a cucerit al 55-lea titlu din istorie

Prim-ministrul Scoției, mesaj pentru clubul lui Ianis Hagi: „Vă rog, cereţi fanilor să meargă acasă!”

Imediat după egalul lui Celtic, scor 0-0 cu Dundee United, egal ce i-a adus matematic titlul lui Rangers, s-a declanșat nebunia în Glasgow. Fanii au ieșit în număr uriaș pe străzi, iar în imaginile care au circulat pe internet s-a putut observa cum nicio regulă nu a mai fost respectată.

Împărtăşesc furia oamenilor. Cu toţii am făcut atât de multe sacrificii în ultimul an şi este enervant și rușinos să văd cum o minoritate pune în pericol progresul nostru. Este profund incorect faţă de întreaga ţară. Poliţia are şi aşa o misiune dificilă. Rangers, vă rog, cereţi fanilor să meargă acasă”, a fost mesajul postat pe Twitter de Nicola Sturgeon, prim-ministru al Scoției.

În urma petrecerii nebune, pe străzile din Glasgow au rămase cantități uriașe de gunoaie. Sticle de whisky, doze de bere și măști aruncate în toate direcțiile au trebuit strânse ulterior.

Polițiștii din Glasgow au arestat 28 de persoane după petrecerea de titlu a lui Rangers
Polițiștii din Glasgow au arestat 28 de persoane după petrecerea de titlu a lui Rangers

A fost primul titlu câștigat de Rangers, după o pauză de 10 ani în care rivala Celtic s-a distrat în campionatul intern. Campionatul câștigat în acest reprezintă și primul titlu de campion din cariera lui Ianis Hagi. Ajuns la 22 de ani, mijlocașul român mai are în palmares o Cupă și o Supercupa a României cu Viitorul, dar și o Cupă a Belgiei cu Genk.