Imaginile groazei din România i-au revoltat inclusiv pe norvegieni. Îl vor exclus din sport pe Gheorghe Tadici: „Îngrozitor, scandalos, dezgustător”

Moldoveanu Camelia / 25.11.2021, 10:33
Imaginile groazei din România i-au revoltat inclusiv pe norvegieni. Îl vor exclus din sport pe Gheorghe Tadici: „Îngrozitor, scandalos, dezgustător”

Gheorghe Tadici este protagonistul imaginilor groazei din România. Gesturile antrenorului SCM Râmnicu Vâlcea au scandalizat o lume întreagă, critici venind până și din Norvegia. Totul s-a petrecut în meciul cu Zalău, confruntare pierdută de echipa din Vâlcea cu 21-20.

Gheorghe Tadici a șocat o lume întreagă. Imagini groazei

În meciul Zalău – SCM Râmnicu Vâlcea au fost surprinse imaginile groazei din România. Gheorghe Tadici a fost filmat în timp ce o brusca pe Alexandra Vrabie deoarece nu i-a respectat indicațiile tactice.

Tadici nu este la prima abatere, imaginea lui fiind una destul de controversată. În toamnă, antrenorul SCM Râmnicu Vâlcea a fost suspendat 8 etape pentru că și-a jignit propriile jucătoare. Echipa a făcut recurs, iar Gheorghe Tadici a stat departe de competiții pentru puțin timp.

Du-te-n p***a mă-tii!”, „Dobitoacele dracu’” și „Lua-v-ar dracu’ să vă ia”, sunt cuvintele grele pe care le-a adresat Gheorghe Tadici jucătoarele sale în toamnă.

De această dată, imaginile scandaloase au ajuns până în Norvegia. Ben Svele, un fost internațional, antrenor și reparator sportiv, s-a arătat indignat de atitudinea lui Gherghe Tadici față de propria jucătoare.

„Îngrozitor, scandalos, dezgustător”

Ben Svele l-a criticat dur pe Tadici, chiar în emisiunea pe care o are la TV 2. Fostul handbalist îl compară pe antrenorul român cu Rusul Trefilov.

Sunt niște imagini triste. E îngrozitor că lui Tadici încă îi sunt permise aceste lucruri. E scandalos! E momentul ca cineva să îl oprească, acum și pentru totdeauna. E un tratament inacceptabil la care le supune pe jucătoare. Face asta de ani buni, chiar speram că s-a liniștit. Rusul Trefilov avea un comportament asemănător, dar nu l-am văzut să aplice corecții fizice”, a spus Svele.

Amanda Kurtovic, handbalista norvegiană de la HC Dunărea Brăila, cere înlăturarea lui Gheorghe Tadici din sport. Ea mai activat și la CSM București.

Scoateți-l de aici pe omul ăsta dezgustător! Săracele fete”, a scris marea jucătoare norvegiană, campioană olimpică la Londra și dublă campioană mondială (2011 și 2015).

Imagini groazei au o „explicație”? Tadici: ”Mi s-a întâmplat o nenorocire în familie”

M-au scos din minți și am cedat. De la 10-6 ajunsesem din cauza greșelilor acestor fete la 10-9. Însă vreau să știți și care a fost motivul principal de am fost atât de încărcat și stresat emoțional, pe lângă faptul că am fost și foarte obosit.

Vreau să știți că mi s-a întâmplat o nenorocire în familie, iar eu am rămas lângă echipa mea să îmi disput meciurile. Abia apoi m-am dus să îmi înmormântez sora. Acest lucru l-am făcut joi la Cluj.

Vă spun dumneavoastră cum le spun și fetelor mele. În acest sport nu ai nuntă și nu ai înmormântare atunci când joci. Toți trebuie să ne sacrificăm pentru marea performanță. Eu am ales să rămân la echipa mea pentru acele meciuri. Iar apoi am plecat la Cluj să îmi înmormântez sora. Eu m-am ocupat aproape de tot din toate punctele de vedere.”, a declarat Tadici.