Impact imediat! Daniel Paraschiv, prima convocare, prima atingere și primul gol în tricoul naționalei. Cum a marcat atacantul lui FC Hermannstadt

Robert Zanfir 20.11.2022, 22:17
Impact imediat! Daniel Paraschiv, prima convocare, prima atingere și primul gol în tricoul naționalei. Cum a marcat atacantul lui FC Hermannstadt

Daniel Paraschiv (23 de ani) a debutat pentru România, în amicalul cu Moldova. Atacantul a marcat primul său gol în tricoul naționalei, în urma unui penalty obținut la prima atingere de balon.

Cu doar două victorii în anul centenarului, naționala lui Edi Iordănescu s-a dezlănțuit la Chișinău. Olimpiu Moruțan a marcat primul său gol sub tricolor, cu un șut superb. Denis Drăguș și Alex Cicâldău l-au imitat pe mijlocașul celor de la Pisa. Al patrulea gol al României a venit din piciorul debutantului Daniel Paraschiv.

Daniel Paraschiv, prima convocare, prima atingere și primul gol în tricoul naționalei

Cu 8 goluri reușite în Superliga, Daniel Paraschiv și-a confirmat forma bună din campionat și la prima convocare la echipa națională. Atacantul lui FC Hermannstadt a rămas doar rezervă cu Slovenia, dar Edi Iordănescu a decis să îl trimită pe teren în minutul 70 cu Moldova.

Jucătorul care cu doar 6 luni în urmă juca în Liga 2 a profitat imediat de mâna întinsă de Edi Iordănescu.

Paraschiv a luptat pentru o minge în careul advers și a obținut penalty-ul la prima atingere de balon. Același Paraschiv a luat mingea și l-a învins pe Celeadnic, portarul modolvenilor.

„Am un idol, Yaya Toure. Premier League este campionatul meu preferat”, a spus recent jucătorul nou-promovatei în Superliga, care a fost dorit de campioana CFR Cluj.

Moldova – România 0-5. ECHIPELE DE START:

Moldova (3-4-3): 1. Celeadnic – 20. Platica, 17. Dumbravanu, 3. Bolohan, 4. Armaş, 2. Reabciuk – 22. Rață, 8. Moțpan, 7. Ioniţă (cpt.) – 19. Postolachi, 11. Damașcan.
Rezerve: 12. Avram, 23. Railean – 5. Ștefan, 6. Dros, 10. Plătică, 13. Caimacov, 14. Iovu, 15. I. Jardan, 16. Stînă, 18. Iosipoi, 21. Revenco, 24. Țurcan, 25. Clescenco, 26. Cojocari
Absenți: –
Selecționer: Serghei Cleșcenco (50 de ani)

România (4-3-3): 12. Târnovanu – 4. Manea, 17. Rus, 15. Burcă (cpt.), 2. Opruț – 20. Olaru, 6. Băluță, 10. Cicâldău – 21. Moruțan, 9. Pușcaș, 7. Drăguș
Rezerve: 1. Moldovan, 16. Popa – 3. Vătăjelu, 5. Nedelcearu, 8. Ștefănescu, 11. Petrila, 13. Pantea, 14. M. Marin, 19. Paraschiv, 22. Drăgușin, 23. Cordea, 24. Sefer, 25. Păun, 26. Boloca
Absenți: R. Marin (învoit), I. Radu, Chiricheș, Fl. Tănase, Alibec, Bancu (toți accidentați)
Selecționer: Edward Iordănescu (44 de ani)

Stadion: Zimbru (Chișinău)
Arbitru: Yașar Ugurlu (Turcia), A1: Ali Ogel (Turcia), A2: Bora Ozkara (Turcia)

Moruțan: Din martie nu mai avem nicio scuză!

„Sunt foarte fericit că am marcat pentru echipa națională, sunt foarte mândru. Am pus toate lucrurile la punct și sper ca în martie să fim foarte bine pregătiți și să începem cu dreptul. Am arătat foarte bine, și la meciul cu Slovenia am arătat, și mai bine, în a doua repriză.

Din martie să nu mai avem nicio scuză, să luăm fiecare meci în parte și să câștigăm. De cifre am nevoie, nu am nevoie de altceva. Am jucat ok, nu a fost un meci foarte agresiv, ne-am și ferit puțin”, a spus și Moruțan, cel care a marcat la Chișinău primul său gol pentru echipa națională.