Imperiul magnatului Ion Țiriac se clatină. Ce a ajuns să vândă fostul tenismen ca să facă rost de bani

Moldoveanu Camelia / 11.06.2022, 08:32
Imperiul magnatului Ion Țiriac se clatină. Ce a ajuns să vândă fostul tenismen ca să facă rost de bani

Ion Țiriac s-a decis să vândă încă o afacere pe care o deține. După ce a renunțat la turneul de tenis Mutua Madrid Open şi la turneul de golf Acciona Open de Espana, imperiul miliardarului român se clatină iar.

Ion Țiriac vinde iar!

La finalul anului trecut, Ion Țiriac a vândut turneul de tenis, dar și pe cel de gol, pentru 400 de milioane de euro. Se pare că miliardarul român nu se oprește aici și a încheiat încă o înțelegere care îi clatină imperiul.

Potrivit bancatransilvania.ro, „Banca Transilvania a cumpărat Ţiriac Leasing de la Grupul Ţiriac, prima achiziţie BT a unei companii de leasing care nu face parte dintr-un grup financiar-bancar, potrivit unui comunicat de presă.

BT şi Grupul Ţiriac au anunţat în ianuarie semnarea acordului de achiziţionare. A urmat primirea aprobării din partea Consiliului Concurenţei, iar în această etapă, odată cu închiderea tranzacţiei, BT va începe integrarea Ţiriac Leasing în Grupul Financiar Banca Transilvania.”.

Ţiriac Leasing de la Grupul Ţiriac, are în portofoliu diverse produse de leading și oferă sisteme de leasing speciale pentru modelele de mașini vechi, dar și pentru echipamente. Bucata de imperiu vândută de miliardarul român avea la final de 2021 active de 213 milioane de euro. Mai mult, Ţiriac Leasing a finanțat de-a lungul timpului 40.000 de clienți.

Ţiriac Leasing și Ţiriac Operating Lease au fost vândute chiar în 2022 către Banca Transilvania, respectiv grupul Autonom. Omul de afaceri român obișnuiește să deschidă afaceri pe care ulterior le vinde pentru sume colosale de bani. El are circa 1,2 miliarde de euro doar din tranzacții.

Poate pierde podiumul topului miliardarilor din sport

Ion Țiriac se află de mai mulți ani în vârful topului celor mai bogați oameni din sport. Românul are o avere estimată la 1,44 miliarde de euro. În această ierarhie, Țiriac este depășit de legendarul baschetbalist Michael Jordan (2,2 miliarde de dolari) și de luptătorul de wrestling Vince McMahon ( 1,6 miliarde de dolari). Se pare că miliardarul român va pierde în curând podiumul acestui top. LeBron James, starul lui LA Lakers, a devenit recent primul jucător activ din NBA care atinge borna de 1 miliard de dolari.

Revista Forbes a anunțat de curând că LeBron James are o avere de peste 1 miliard de dolari, aproape 930 de milioane de euro. Din această avere, numai 400 de milioane de dolari provin din baschet. De-a lungul carierei, James a jucat pentru Cleveland Cavaliers, Miami Heat și Los Angeles Lakers. Investițiile și contractele de imagine i-ar fi adus lui LeBron James peste 800 de milioane de dolari.

În acest an, LeBron James va încasa aproximativ 126,9 milioane de dolari. Astfel, el a va deveni cel mai bine plătit sportiv al planetei în 2022. De la Los Angeles Lakers primește un salariu anual de 36,9 milioane de dolari, la care se mai adaugă cele 90 de milioane pe care le încasează de pe urma contractelor de imagine.