Impresionant! Proiectul fabulos al lui Hagi de la Constanța! Gică Popescu: ”Din câte știu, suntem primul club din lume care își propune asta!”

Olteanu Ștefan / 09.09.2021, 14:27

Gică Hagi a pus la cale un nou proiect îndrăzneț la Constanța. Totul a fost dezvăluit printr-un comunicat oficial făcut pe site-ul clubului Farul. Potrivit președintelui Gică Popescu, Farul Constanța ar putea deveni primul club de primă ligă din lume care va atinge obiectivul de neutralitate climatică.

Gică Hagi iubește natura și propune un proiect ambițios la Farul Constanța

În ultimii ani, Gică Hagi a reușit să pună din nou orașul Constanța pe harta fotbalului românesc și nu numai. El a investit o sumă impresionantă de bani în academia propriului club și a produs numeroși jucători care astăzi evoluează la echipe importante din Liga I sau din străinătate, dar îmbracă și echipamentul echipei naționale.
Acum, Gică Hagi își propune să realizeze un nou proiect intrăzneț, prin care să aibă grijă pe termen lung de modul în care vor crește copiii pasionați de fotbal.
Potrivit unui comunicat făcut pe site-ul clubului, Farul Constanța își propune ca până în anul 2030 să atingă obiectivul de neutralitate climatică. Gică Popescu spune că Farul este în acest moment singurul club de primă ligă din lume care își propune un asemenea proiect:

Din informațiile noastre, suntem primul club de prima ligă din lume care își propune acest obiectiv ambițios. Vom sugera UEFA și FIFA crearea unui grup de lucru în care cluburile să schimbe informații despre cum ar putea colabora în combaterea schimbărilor climatice. Este timpul să acționăm împreună pentru viitorul copiilor noștri. În ceea ce ne privește, vom adopta foarte curând măsuri concrete. De exemplu, în baza noastră de la Ovidiu va începe un prim proiect de producție de energie regenerabilă care să ne asigure o parte din consum și care să alimenteze și mașinile electrice la care vrem să trecem pentru transport”, a spus Gică Popescu, pentru farulconstanta.com.

Ce înseamnă neutralitate climatică

În anul 2019, liderii Uniunii Europene au agreat obiectivul neutralității climatice de atins pentru anul 2050 prin adoptarea Legii europene a climei.
Neutralitatea climatică se referă la reducerea emisiilor și absorbția mai mare de carbon.
A deveni „neutri din punct de vedere al impactului asupra climei” (n.r. – climate neutral) înseamnă reducerea pe cât mai mult posibil a emisiilor de gaze cu efect de seră, dar presupune și compensarea oricăror emisii care se produc.
Potrivit Europe Direct, toate sectoarele economice pot și trebuie să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin acțiuni de modernizare și tranziție spre combustibili alternativi mai „verzi”.

Gheorghe Hagi: „Pentru noi, viitorul a fost, este și va rămâne cuvântul de ordine!”

Gică Hagi a spus că a fost motivat să se implice în acest proiect tot de copii. Mai exact, „regele” a spus că noua generație merită să trăiască într-o lume mai bună:

Pentru noi, viitorul a fost, este și va rămâne cuvântul de ordine. Lucrăm mult cu copiii. Iar proiectul nostru este despre ei și despre viitorul lor și al nostru. Ne dorim cu toții o lume mai bună, iar pentru asta este esențial ca fiecare dintre noi să se implice. Vă asigur că împreună cu colegii din club și din Academie vom face tot ce depinde de noi pentru atingerea neutralității climatice până în 2030, mai ales că, din datele prezentate de experți, Constanța este una dintre cele mai expuse zone din România în cazul în care fenomenul încălzirii globale nu este stopat”, a spus și Gică Hagi, pentru site-ul oficial al clubului constănțean.

În fața lui, „regele” Gică Hagi face o reverență: „Eu am fost idolul lui din România. Amândoi l-am iubit pe Cruyff”.

Ciprian Marica: „Gică Hagi vrea să vândă acțiuni la Farul și să creștem!”

Printr-o intervenție recentă, Ciprian Marica a dezvăluit câteva dintre obiectivele pe care Farul le are pe plan sportiv în următorii ani. Marica este acționar minoritar la Farul și a rămas în continuare aproape de conducerea clubului:

Obiectivul nostru pe termen mediu și lung este să consolidăm o echipă cu o stabilitate financiară. Asta ar fi punctul cheie. Mai mulți piloni. Fie că sunt parteneri locali, fie că sunt parteneri care vin sub formă de acțiuni.

Gică vrea să vândă acțiuni și vrea să creștem. Să avem o stabilitate. Apoi sigur că ne dorim să scoatem capul și în Europa.

Eu cred că suntem pe drum cel bun. Sunt foarte multe lucruri de schimbat, de îmbunătățit. Pentru că pretențiile și aspirațiile sunt mult mai mari. Cred eu, că ceea ce reușește să facă Gică este impresionant într-un timp foarte scurt.

Sunt mai mult decât bucuros de drumul pe care am pornit. Și sper că în cel mai scurt timp să creștem din toate punctele de vedere.

Atunci când am discutat cu Gică Hagi a contat foarte mult ca el să se întoarcă. A fost una dintre temele discuției. Dacă aș spune că nu ne-am gândi la play-off în acest sezon, aș minți, sigur ne gândim”, a spus Ciprian Marica pentru gsp.ro.