În lumea tenisului se știe când revine Simona Halep. Primul turneu de Grand Slam la care urmează să participe campioana noastră

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.01.2023, 17:03
În lumea tenisului se știe când revine Simona Halep. Primul turneu de Grand Slam la care urmează să participe campioana noastră

Simona Halep ar putea reveni pe teren până la finalul acestui an. Cel puțin, așa consideră George Cosac, președintele Federației Române de Tenis. El este convins că jucătoarea de tenis de 31 de ani își va putea dovedi în cele din urmă nevinovăția în scandalul de dopaj în care este implicată.

George Cosac este convins că Simona Halep va reveni pe teren în scurt timp

George Cosac a apreciat că Simona Halep va primi un verdict favorabil în acest caz, până la finalul acestui an. Mai mult, totul se va întâmpla suficient de repede încât sportiva din Constanța să poată participa la următoarea ediție a turneului de la US Open, care se va juca în luna septembrie. Nu în ultimul rând, președintele FRT s-a arătat foarte optimist în legătură cu șansele Simonei Halep de a mai câștiga un turneu de Grand Slam până la retragerea din activitate.

Eu sunt optimist și cred că Simona Halep își va dovedi nevinovăția. Nu știu dacă va putea să meargă la Roland Garros, dar cred că va putea participa la US Open, pentru că până atunci se va da un verdict favorabil în privința ei. Cu siguranță, cred că va reveni foarte puternică și o mai văd pe Simona Halep să câștige un Grand Slam”, a spus George Cosac potrivit prosport.ro.

Care sunt indiciile care ar duce către această concluzie

Anterior, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru PlaySport, George Cosac a explicat mai pe larg de ce crede că Simona va scăpa de o suspendare drastică, după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat în septembrie 2022, după eliminarea de la US Open.

„Eu cred că da (Simona Halep va mai juca pentru România, în Billie Jean King Cup – n.r.). După ce va termina cu aceste probleme, cred că va mai juca.

Eu cred că se va rezolva. Uitați-vă că marile companii nu au fugit. Gândiți-vă că, când Sharapova sau cine a mai fost descoperit, toate marile companii s-au mai detașat de sportivul respectiv. Ei, la Simona nu a plecat nimeni. Eu sunt convins că atât Nike, cât și Wilson, au mai multe informații și sunt mai bine documentați.

Nu vreau să intrăm în discuții. Sunt convins că nu a știut. Niciodată nu știu pe cineva dopat la US Open, te verifică de cel puțin două ori. Este exclus ca tu, de bună voie, când știi că te caută, te verifică de cel puțin două ori, să faci asta”, a explicat președintele interimar al FRT.

Urmăriți Playsport.ro și pe