În România e necunoscut, dar Linkedin l-a ajutat să se transfere în Ucraina

Olteanu Ștefan 16.12.2021, 21:37

Mihai Leca, fundaș central de 29 de ani, a prins recent un transfer în Ucraina, grație unui cont de LinkedIn pe care și l-a făcut la recomandarea unui prieten. Leca era liber de contract, după ce ultima oară fusese legitimat la FC Argeș, în Liga I. Rămas fără angajament, fotbalistul și-a făcut cont pe renumita platformă de socializare și așa a obținut un transfer nesperat la PFK Lvov, în prima ligă a Ucrainei.

„Pe LinkedIn am cunoscut un impresar din Ucraina”. Rămas fără echipă în România, Mihai Leca și-a găsit online un nou angajament și a ajuns în prima ligă din Ucraina

Înainte să ajungă la PFK Lvov, ocupanta locului 12 din Ucraina, Mihai Leca rămăsese liber de contract și a decis să își încerce norocul pe LinkedIn, o renumită rețea de socializare care este orientată spre mediul de afaceri.
Un prieten i-a recomandat să își facă un cont și decizia s-a dovedit a fi una inspirată. În scurt timp, Mihai Leca a fost contactat de un impresar ucrainean, care l-a ajutat să se transfere la PFK Lvov:

La insistențele unui prieten apropiat am decis să-mi fac cont la LinkedIn. Nu știam prea multe despre această platformă. Însă primisem referințe bune și mi-am făcut.
Prin intermediul acestei rețele am cunoscut un impresar din Ucraina, el m-a ajutat să ajung la Lvov.
Niciodată! (n.r. – nu s-ar fi gândit la asta) Dar sfătuit de acel prieten mi l-am făcut. Acum, sincer, e clar că mă bucur că am făcut acest pas”, a spus Mihai Leca, potrivit gsp.ro.

9 meciuri a îmbrăcat Leca tricoul lui PFK Lvov în acest sezon. Echipa sa este pe 12 în Ucraina, cu 3 puncte deasupra primului loc retrogradabil.

Sezonul trecut a fost om de bază la FC Argeș. A rămas cu amintiri plăcute de la Pitești

Mihai Leca evoluase ultima oară în Liga I, pentru FC Argeș, în intervalul februarie 2020 – iulie 2021. În sezonul precedent, el a îmbrăcat tricoul piteștenilor în 18 partide. Din vara acestui an i-a expirat contractul și înțelegerea nu a mai fost prelungită.
Cu toate acestea, el a fost mulțumit de condițiile pe care le-a găsit la FC Argeș.
În România, Leca a mai evoluat pentru Concordia Chiajna, Oțelul Galați, FC Brașov, Juventus București și Chindia Târgoviște.

Niciodată n-am avut gânduri să mă las așa devreme. Am început fotbalul din plăcere, la o vârstă fragedă și voi face asta până la finalul carierei. E ceea ce îmi place!
Nu pot să spun că-i greu! (n.r. – în România) Cât timp joci la Liga 1 sau măcar Liga a 2-a cu pretenții de promovare, nu cred că e greu să te descurci cu ceea ce ai. Ultimele 3 echipe la care am evoluat în România, Chiajna, Chindia și FC Argeș, îți oferă condiții și salarii foarte OK pentru campionatul nostru. În rest, ce e la alte ligi inferioare nu pot să zic pentru că nu cunosc situația”, a mai spus Leca, potrivit sursei citate.

În afara granițelor, Leca a mai evoluat pentru SC Zakho (Irak), The New Saints (Țara Galilor) și Zimbru Chișinău (Moldova).
Cota lui de piață este de 200.000 de euro, conform Transfermarkt. În tricoul naționalei U21, Mihai Leca a adunat trei apariții.

Surpriză uriașă pentru un fotbalist de la FC Argeș. Un star de la Chelsea i-a dat mesaj de ziua lui.

Urmăriți Playsport.ro și pe