În sfârșit, o veste bună venită din Italia. Răzvan Marin a fost decisiv în meciul cu Sampdoria. VIDEO

Olteanu Ștefan / 06.01.2022, 17:11

Răzvan Marin practicat un joc foarte bun în ultima etapă din Italia și a fost decisiv în meciul câștigat de echipa sa în fața Sampdoriei, scor 2-1. Mijlocașul echipei naționale a dat pasa decisivă la golul prin care Cagliari a restabilit egalitatea.

Răzvan Marin, decisiv în Italia. Cum s-a remarcat în partida Sampdoria – Cagliari 1-2

După ce și-a ispășit suspendarea de o etapă, Răzvan Marin a revenit în „primul 11” al lui Cagliari și a făcut diferența în ultima rundă din Italia.
Formația antrenată de Walter Mazzarri a avut parte de o deplasare dificilă, la Sampdoria. Genovezii au început mai bine partida și după doar 18 minte, Manolo Gabbiadini reușea să o aducă în avantaj pe Sampdoria. Scorul de pe tabelă s-a păstrat intact până la pauză, însă în repriza secundă Răzvan Marin a contribuit la restabilirea egalității.

În minutul 55, mijlocașul român a recuperat excelent mingea la mijlocul terenului după care a sprintat spre poarta adversă. Ajuns în apropierea suprafeței de pedeapsă, Răzvan Marin l-a servit excelent pe Alssandro Deiola. Acesta din urmă a șutat în blocajul unui adversar în prima fază, însă mingea i-a ricoșat în față și a doua oară nu a mai ratat ținta.
Golul marcat de Deiola a destabilizat-o pe Sampdoria, iar în minutul 71, formația lui Răzvan Marin a trecut în avantaj. Pavoletti a primit o pasă bună din partea lui Grassi și a marcat golul de 2-1.

Este prima victorie obținută de Cagliari în Serie A, după o pauză de aproape patru luni. Chiar și cu acest succes, formația lui Răzvan Marin se află în continuare pe loc retrogradabil. 13 puncte are Cagliari după 20 de meciuri jucate și ocupă poziția a 18-a în Serie A.

O reacție excelentă a echipei și o victorie fundamentală. Cel mai bun mod de a începe anul 2022! Hai să o ținem tot așa”, a transmis Răzvan Marin pe Twitter.

De menționat este faptul că în minutul 51 al partidei de astăzi pe teren a fost trimis, la Sampdoria, și fundașul Radu Drăgușin.

Walter Mazzarri: „Să uităm de euforia de la finalul acestui meci”

La scurt timp după succesul obținut de Cagliari, Walter Mazzarri a spus că nu este tocmai momentul potrivit ca jucătorii să se bucure:

Să uităm de euforia de la finalul acestui meci și să continuăm să lucrăm așa. Astăzi este doar o primă etapă a unui campionat foarte greu. Cert este că era nevoie de această victorie.
Acum ne gândim doar la antrenament și la următorul joc, fără a fi naivi. Suntem o echipă tânără care se poate îmbunătăți. Am văzut multe lucruri pozitive la jocul nostru. În repriza secundă am făcut niște ajustări tactice care ne-au dat încredere. Meritam să răsturnăm scorul și am fi meritat să înscriem și încă două goluri.

Nu mă uit la clasament. Nici nu credeam că voi avea toate aceste dificultăți atunci când am preluat echipa. Nu am mai fost în situația asta de 20 de ani. Trebuie să ne gândim că ne așteaptă mai multe finale și până la urmă ne vom salva.

Nu vorbesc despre transferuri, mă concentrez pe ceea ce am la dispoziție. Debutul lui Altare, performanța lui Lovato… Vorbește cu directorul sportiv despre restul”, a transmis Mazzarri.

În runda viitoare, Cagliari va primi vizita Bolognei, ocupanta locului 10 din Serie A.

Din rău în mai rău. Singura formație care și-a arătat interesul pentru Răzvan Marin.