Încă o lovitură pentru CFR: jucătorul pe care Petrescu nu l-a folosit niciun minut solicită despăgubiri uriașe. „Paguba care i-a fost produsă a fost incredibilă”

Iosif Pintilie 16.03.2023, 13:24
Încă o lovitură pentru CFR: jucătorul pe care Petrescu nu l-a folosit niciun minut solicită despăgubiri uriașe. „Paguba care i-a fost produsă a fost incredibilă”

Ibrahima Mbaye, fotbalistul pe care CFR Cluj l-a adus toamna trecută și care aplecat din Gruia fără să debuteze pentru ardeleni, se va judeca cu campioana României.

Fundașul dreapta de 28 de ani a venit în România având în spate un CV impresionant: crescut de Inter, acesta adunat este 140 de meciuri în Serie A. În total, a jucat de nouă de ori pentru Inter.

Chiar și așa, Dan Petrescu nu a vrut să îl folosească. Acesta nu a fost inclus pe lista primei echipe și nici pe lista UEFA, motiv pentru care nu s-a mai prezentat la echipă.

CFR Cluj se va judeca cu Ibrahima Mbaye la FIFA

Impresarul lui Mbaye, Beppe Accardi, spune că, în numele clientului său, a depus o plângere la FIFA, cerând despăgubiri,

Acesta spune că Mbaye nu ar fi avut un permis de muncă valid începând cu 2023. CFR nefiind interesată să se ocupe de asta. Din acest motiv, Mbaye cere despăgubiri mari.

În același timp, impresarul fotbalistului cu opt selecții în naționala din Senegal spune că, deși Mbaye avea ogferte din America, cei doi au ales să semneze cu arelenii pentru a avea șanse mari de convocare ca Campionatul Mondial din Qatar.

„Ne-am înțeles cu Bologna pentru transferul la CFR pe 31 august 2022, înainte ca perioada de mercato să se închidă. A fost voinţa selecţionerului Senegalului să plece de la Bologna, dorea ca jucătorii lui să evolueze mai mult.

În timp ce negociam cu echipe din America, pe fir a intrat Clujul, am cântărit situaţia gândindu-ne la Campionatul Mondial. Am plecat în România şi, după ce a semnat, ne-am dat seama că nu a fost inclus nici pe lista de campionat, nici pentru cea de Conference League.

Dar cel mai rău a fost că nici măcar nu i-au dat permis de muncă şi, în decembrie, odată plecat din România, nu a putut reveni timp de 3 luni. Acum vom merge la FIFA pentru a cere daune, paguba care i-a fost produsă a fost incredibilă!”, a declarat Accardi pentru tuttomercatoweb.com.

O singură dată a fost Mbaye în lotul echipei, fiind rezervă neutilizată la meciul cu  Dumbrăvița, din Cupă. Cristian Manea și Christopher Braun au fost titulari în flancul drept.

Urmăriți Playsport.ro și pe