Încă o medalie pentru România! Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, foarte aproape de AUR! Pe ce loc am ajuns în clasamentul pe medalii

Bordei Radu / 29.07.2021, 08:34
Încă o medalie pentru România! Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, foarte aproape de AUR! Pe ce loc am ajuns în clasamentul pe medalii

România a fost din nou aproape de o medalie de aur la canotaj. Și de data aceasta, a fost argintul, dar delegația tricolorilor și-a mai adăugat o medalie în palmares. Băieții de la dublu rame au reușit o cursă foarte bună, însă a fost imposibil să îi depășească pe favoriții grupei.

Frații Martin şi Valent Sinkovic și-au respectat statutul de campioni mondiali și au dominat finala de dublu rame. Singurii care s-au apropiat de ei au fost cei doi români. Aceștia au trebuit să se mulțumească, la final, cu medalia de argint.

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au fost aproape de o medalie de aur! Cei doi au făcut o cursă foarte bună

Românii au început puțin mai slab și au recuperat pe parcurs. În timp ce rivalii croați s-au distanțat din start, Cozmiuc și Tănasă au tras tare, au reușit să se apropie de echipajul danez, o altă barcă favorită. I-au depășit pe nordici, apoi au sprintat spre primul loc, dar era prea târziu. Aurul le scăpase celor doi canotori români.

Chiar și așa, argintul reprezintă o performanță deosebită, mai ales că adaugă o nouă medalie pentru delegația noastră. Canotajul și-a făcut din plin datoria, până în acest moment. Din cele 4 medalii cucerite până acum de România, din care trei de argit și una de aur, 3 au venit de la echipajele de canotori. Datorită acestei zestre, țara noastră se află pe locul 18 în clasamentul general pe medalii. Topul este dominat de SUA, China și Japonia.

Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă nu au prins medalie la Tokyo. Dezamăgire mare pentru campioanele mondiale

Nu toate lucrurile au mers bine pentru canotoarele din România. Delegația noastră calculase o medalie și la dublu vâsle feminin, categorie ușoară. Mai ales că în echipajul Cozmiuc – Beleagă, tricolorii posedau o pereche sudată, cu mare experiență. Cele două au dominat această cursă în ultimul timp și sunt și campioane mondiale. La Tokyo nu impresionaseră, dar își obținuseră locul în finală, fără emoții.

Din păcate, ceva nu a funcționat bine, pentru că cele două canotoare nu și-au găsit deloc ritmul, în cursă. Au pornit de pe culoarul 6, dar de fiecar dată au rămas în urmă. Nu au recuperat aproape deloc și au terminat pe ultimul loc în clasament, un lucru neașteptat. Italia a obținut aurul olimpic, în timp ce Franța și Olanda au completat podiumul.

România va mai avea o șansă la canotaj, în finala de 8+1, acolo unde echipajul nostru se numără printre cele favorite