Încă o țintă ratată pentru FCSB. Fernando Varela a părăsit PAOK Salonic, dar nu se întoarce în România

Gabriel-Alexandru Ioniță / 08.07.2022, 17:37
Încă o țintă ratată pentru FCSB. Fernando Varela a părăsit PAOK Salonic, dar nu se întoarce în România

Fernando Varela a reprezentat o țintă pentru FCSB și Universitatea Craiova la începutul acestui an. În cele din urmă, fundașul central ajuns la 34 de ani a rămas la PAOK Salonic, iar acum, după despărțirea de echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a semnat din postura de jucător liber de contract cu Casa Pia, echipă din Lisabona, nou-promovată în prima ligă a Portugaliei.

Fosta țintă a celor de la FCSB și Universitatea Craiova a semnat cu noua echipă

Mutarea a fost anunțată oficial chiar de clubul lusitan, prin intermediul rețelelor de socializare. Varela a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casa Pia AC • Oficial (@casapiaac)

Fernando Varela a impresionat în perioada petrecută în Liga 1. El a jucat între iulie 2012 și septembrie 2013 la FC Vaslui, de unde a fost cumpărat de FCSB în schimbul sumei de 1.25 milioane de euro. La echipa roș-albastră a fost titular incontestabil, a câștigat două titluri în Liga 1, o Cupă și două Cupe ale Ligii și a evoluat în grupele UEFA Champions League, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf.

În iulie 2016 a fost transferat de PAOK Salonic pentru 1.4 milioane de euro. Cu formația greacă a câștigat un titlu de campion în 2019, sub comanda lui Răzvan Lucescu, dar și 4 Cupe ale Greciei.

Varela a fost dorit în iarnă de Mihai Rotaru și Gigi Becali

În ianuarie, atât Mihai Rotaru, cât și Gigi Becali au fost interesați de aducerea lui Fernando Varela. Din informațiile apărute în spațiul public, la acel moment a părut că oltenii au fost mai aproape să concretizeze acest interes.

Vă spun în premieră acum: am încercat să-l aducem pe Varela. Ieri a căzut. El a fost ținta noastră numărul unu. Da, Varela, de la PAOK. Două săptămâni am muncit la el.

S-a încercat, dar din păcate, nu s-a putut rezolva. PAOK e de acord, nu sunt probleme, pentru că există o disensiune între Varela și conducere și am crezut că putem să rezolvăm. Dar din păcate, nu am putut face transferul”, a spus atunci Mihai Rotaru la Digi Sport.

În paralel, Gigi Becali a fost întrebat cu o altă ocazie dacă ar fi interesat de o eventuală „repatriere” a fundașului central care reprezintă Insulele Capului Verde la nivel internațional și a răspuns: „Varela? Nu știu nimic. Acum aflu pentru prima dată. Nu stau să negociez acum la telefon dacă-mi place sau nu. Vom vedea”.

Ulterior, Varela a vorbit cu presa din România despre acest subiect și nu a exclus posibilitatea unei reveniri în țara noastră la finalul sezonului. Doar că acum această variantă a picat, după ce fotbalistul a fost prezentat oficial la noua echipă.

Nu știu, vedem. Mai sunt șase luni până se termină sezonul ăsta. Orice e posibil. Eu am fost foarte fericit în România”, a spus Fernando Varela în ianuarie pentru ProSport.

Gigi Becali își pune jucătorii pe tarabă. Patronul FCSB vrea să obțină 8 milioane pe două dintre vedetele echipei