Încă o tranzacție de efect pe piața fotbalului. 1 miliard de euro pentru AC Milan

Octavian Vasilescu 15.04.2022, 18:03
Încă o tranzacție de efect pe piața fotbalului. 1 miliard de euro pentru AC Milan

AC Milan ar putea intra pe mâna unui fond de investiții din Bahrain, scrie presa din străinătate.

Liderul din Serie A are șanse mari să-și schimbe conducerea în viitorul apropiat. Publicația Bloomberg anunță că Investcorp, un fond de investiții din Bahrain, pune la bătaie 1 miliard de euro pentru 99,93% din acţiunile clubului AC Milan.

Ofertă de 1 miliard de euro pentru AC Milan

Pachetul majoritar este deținut în prezent de Elliott Management. Grupul Elliott Management a preluat clubul în 2018, după ce propietarul chinez Li Yonghong a intrat în incapacitate de plată.

Presa din străinătate scrie că negocierile dintre Elliott Management și Investcorp sunt destul de avansate.

Directorul lui AC Milan, Paolo Scaroni (75 de ani), a anunțat în luna noiembrie a anului trecut că Elliott Management va ceda pachetul majoritar în viitorul apropiat: „Elliott Management va vinde AC Milan într-o zi, asta fac ei. Este parte din modul lor de afaceri”.

Silvio Berlusconi a deținut AC Milan în perioada 1986 – 2017. Grupul condus de Li Yonghong a plătit atunci 740 de milioane de euro pentru clubul de pe San Siro.

Clubul AC Milan a fost fondat în 1899 și ocupă locul 2 în clasamentul all-time al câștigătoarelor UEFA Champions League. „Diavolul” are la activ 7 trofee, ultimul obținut în 2007. Real Madrid este lider detașat în clasamentul all-time din UEFA Champions League, cu 13 trofee.

AC Milan, lider în Serie A

AC Milan conduce în acest moment în clasamentul din Serie A, cu

68 de puncte. Inter se află pe locul 2, cu 66 de puncte, dar și cu un meci în minus. Napoli completează podiumul, cu 66 de puncte.

La AC Milan este legitimat portarul român Ciprian Tătărușanu (36 de ani). Fostul portar al echipei naționale are la activ 14 apariții în tricoul lui AC Milan.

AC Milan a cucerit ultimul titlu în sezonul 2010/20211, când antrenor principal era Massimiliano Allegri.

Juventus este cea mai titrată formație din Serie A, cu 36 de titluri. Inter are 19 titluri, iar AC Milan a fost de 18 ori campioană.