Încă o voce puternică i se alătură Simonei Halep în lupta cu dopingul. Ce a transmis Virginia Ruzici

Ștefănescu Dragoș 24.10.2022, 08:51
Încă o voce puternică i se alătură Simonei Halep în lupta cu dopingul. Ce a transmis Virginia Ruzici

În cursul zilei de vineri, Simona Halep a făcut un anunț care a șocat pe toată lumea. Marea noastră campioană a anunțat că a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă. Ea a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Reacțiile nu s-au lăsat așteptate, multe personalități ale sportului luând poziție în acest caz. Virginia Ruzici s-a alăturat și ea celor care au sărit în sprijinul Simonei Halep. Fosta mare jucătoare de tenis a transmis un mesaj de susținere pentru Simona.

Virginia Ruzici, mesaj de susținere pentru Simona Halep. ”Este o persoană de o sportivitate impecabilă”

Simona Halep a făcut un anunț uluitor în cursul zilei de vineri. Marea noastră campioană a dezvăluit că a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă. Totul s-a întâmplat la testul anti-doping efectuat la US Open 2022, turneu pe care Simona l-a părăsit încă din primul tur. Românca a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Această veste a luat prin surprindere pe toată lumea, iar reacțiile nu s-au lăsat prea mult așteptate. Numeroase personalități ale sportului au luat poziție în acest caz. Virginia Ruzici a transmis și ea un mesaj de susținere pentru Simona Halep. Fosta mare jucătoare de tenis consideră că Simona este o persoană extrem de corectă și onestă. În plus, Ruzici este convinsă că fostul lider WTA nu ar face ceva pentru a obține un avantaj sportiv nedrept.

O cunosc pe Simona de multă vreme și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model de urmat. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integritate și onestitate.

Sunt profund întristată de aceste informații și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj nedrept.

O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și îi sunt alături”, a transmis Virginia Ruzici pe rețelele de socializare.

Mesajul Simonei Halep după ce a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă

După ce a primit rezultatul testului anti-doping făcut la US Open 2022, Simona Halep a anunțat că a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă.

În mesajul postat pe rețelele de socializare, Simona Halep a ținut să sublinieze că niciodată nu a luat în calcul varianta de a trișa. Marea noastră campioană susține că nu a știut că ar fi luat medicamente care ar fi putut conține o substanță interzisă. Totodată, Simona a anunțat că se va lupta până la capăt pentru a demonstra că nu a consumat cu bună știință acea substanță. Nu în ultimul rând, constănțeanca și-a manifestat încrederea că totul se va termina cu bine în cele din urmă pentru ea.

Astăzi încept cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, veste ce a venit ca cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte nici măcat o dată, întrucât este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. Fiind pusă în fața unei asemenea situații nedrepte, mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la sfârșit pentru a demonstra că nu am avut niciodată cunoștință de faptul că am luat orice substanță interzisă și am credința că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la suprafață.

Nu este despre trofee sau bani. Este despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu jocul de tenis în ultimii 25 de ani”, a transmis Simona Halep prin intermediul rețelelor de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe