Încă un pole pentru Verstappen. Olandezul pleacă primul în Japonia

Alex Vartolomei 23.09.2023, 21:36
Încă un pole pentru Verstappen. Olandezul pleacă primul în Japonia

Max Verstappen și-a adjudecat al nouălea pole position al sezonului la Grand Prix-ul Japoniei, după o demonstrație dominantă în fața rivalilor săi.

Fără nicio șansă ca McLaren să îl învingă, Oscar Piastri l-a învins pe Lando Norris pentru a ajunge pe prima linie alături de campionul mondial, un succes pentru debutantul australian în F1. Leclerc a fost al patrulea, iar Checo al cincilea, la mare distanță de coechipierul său.

Carlos Sainz va pleca de pe locul șase, învins în acest weekend de Leclerc în toate cele trei sectoare. Șansele celor de la Ferrari de a urca pe podium sunt cu adevărat limitate, deoarece degradarea într-o cursă în care sunt prevăzute două opriri ar putea împiedica prea mult echipa din Maranello.

Exploatând toate posibilitățile unui Aston Martin în cădere liberă, Fernando Alonso intră în Q3 pentru a 16-a oară în 16 calificări, fiind singurul pilot care a reușit acest lucru. El s-a luptat cu mașina sa în sectoarele 2 și 3, unde nu a putut egala ritmul celor două Mercedes-uri. În cursă ar putea fi puțin diferit datorită degradării bune a Aston Martin-ului, dar punctele par să fie principalul său obiectiv, precum și să fie cât mai aproape de Hamilton, care are doar 10 puncte avans în campionatul piloților.

Forma sa este cea mai bună din acest an, cu două prime sectoare impresionante în Q1 și Q2, dar mașina sa îl limitează în ultima vreme, făcând să pară foarte îndepărtate zilele în care podiumurile veneau aproape în fiecare zi.

„Micile miracole, precum turul din Singapore și cel de astăzi din Q2, ne mențin în top 10. Nu am suferit, m-am bucurat”, a declarat un Alonso zâmbitor la DAZN F1 după calificări.

Formula 1 – Clasamentul piloților

1. Max Verstappen (RedBull) 374 puncte
2. Sergio Perez (RedBull) 223
3. Lewis Hamilton (Mercedes) 180
4. Fernando Alonso (Aston Martin) 170
5. Carlos Sainz (Ferrari) 142
6. Charles Leclerc (Ferrari) 123
7. George Russell (Mercedes) 109
8. Lando Norris (McLaren Mercedes) 97
9. Lance Stroll (Aston Martin) 47
10. Pierre Gasly (Alpine Renault) 45 etc.

Urmăriți Playsport.ro și pe