Încă un român se desparte de Fiorentina. Louis Munteanu nu a fost ultimul de pe lista italienilor

Olteanu Ștefan 03.09.2022, 18:16

Andrei David (19 ani) este al doilea român care se desparte de Fiorentina în această vară, după Louis Munteanu (20). David este un tânăr mijlocaș ofensiv crescut de clubul din Florența. El a trecut pe la toate grupele de juniori, iar în sezonul trecut a evoluat pentru formația Primavera.

La fel ca Louis Munteanu, Andrei David se desparte de Fiorentina în această vară. A fost prezentat deja la Piacenza, în Serie C

Andrei David, mijlocaș ofensiv de doar 19 ani, a luat exemplul lui Louis Munteanu în actuala fereastră de mercato și se desparte de Fiorentina, doar că după o perioadă ceva mai lungă de timp.

Spre deosebire de Munteanu, care fusese achiziționat de clubul viola în 2020, Andrei David a fost crescut la Florența. El a trecut pe la toate grupele de juniori ale clubului, iar în sezonul trecut a evoluat pentru formația Primavera.

Cotat la doar 25.000 de euro de Transfermarkt, tânărul mijlocaș ofensiv le-a atras atenția oficialilor de la Piacenza, care l-au convins să se alăture proiectului din Serie C. Andrei David a fost deja prezentat de noua sa echipă prin intermediul unui comunicat oficial:

„Piacenza Calcio 1919 anunță că a dobândit definitiv drepturile pentru serviciile jucătorului Andrei David de la ACF Fiorentina. David, mijlocaș ofensiv de naționalitate română născut în 2003, a crescut în echipa de tineret a Fiorentinei. Sezonul trecut a jucat 14 meciuri pentru formația Primavera a clubului toscan, reușind să marcheze două goluri. Un călduros bun venit lui Andrei în familia alb-roșie”, se arată pe site-ul piacenzacalcio.it.

Andrei David are o prezență pentru naționala U16 a României.

VIDEO. Andrei David, super gol marcat sub ochii lui Cristi Chivu, în Fiorentina U19 – Inter U19 3-1:

La Piacenza, Andrei David se va întâlni cu un alt român

Dacă la formația de tineret a Fiorentinei a fost coleg cu Louis Munteanu, atacantul împrumutat pentru acest sezon la Farul Constanța, la Piacenza Andrei David va avea un alt coleg român.

Este vorba despre mijlocașul central Mihael Alexandru Onișa (22 de ani), pe care Piacenza l-a împrumutat pentru tot restul sezonului de la Pordenone Calcio. Onișa este un fotbalist polivalent și poate ocupa mai multe posturi de la centrul derenului, dar și poziția de apărător stânga.

Cota de piață a lui Mihai Onișa este de 50.000 de euro, confrom Transfermarkt. El are două apariții în naționala U16 și alte trei în cea U17.

De-a lungul carierei, Onișa a trecut prin Italia pe la cluburi ca Entella, Torino, Cavese sau Imolese.

Andrei David și Mihai Onișa, cei doi români din lotul lui Piacenza, au fost convocați de antrenor pentru meciul din runda inaugurală a Serie C. Sâmbătă, de la ora 21:30, Piacenza merge în deplasare la Pergolettese.

Lotul lui Piacenza este el mai slab evaluat din întreaga Grupă A a Serie C, 2.900.000 de euro, conform Transfermarkt.

Urmăriți Playsport.ro și pe